• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...

VAN – Van’da bu yıl 6’ncısı kutlanan Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla, KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOBİ’lere yönelik desteklerinin anlatımı ve daha iyi yararlanması için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya’yı ziyaret eden KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdür Vekili Eyüp Taşkın, KOBİ Uzman Yardımcısı Sinan Kibar ve A.Hadi Arvas KOSGEB destekleri hakkında bilgi sundu.

Eyüp Taşkın, KOSGEB desteklerinden işbirliği-güçbirliği destek programından, Van’daki KOBİ’lerin yeterince faydalanamadığını belirtti. Bu desteğin bölgede bulunan KOBİ’lerin birçok ihtiyacını karşılayabileceğini, bunun için en az beş işletmenin bir araya gelerek ortak ihtiyaçların karşılanması konusunda kuracakları işletici kuruluş ile 750 bin TL kadar destekten faydalanabileceğini söyledi.

TSO Başkanı Necdet Takva ise bugüne kadar KOSGEB-TSO işbirliği içerisinde çalıştıklarını, konu ile alakalı olarak en kısa zamanda sektör toplantıları düzenleyerek KOBİ’lerin işbirliği- güçbirliği destek programından faydalanması için sektörel toplantılar düzenleyeceğini belirtti.

Takva ayrıca, tekstil, gıda, et ve süt ürünleri, ambalaj, gıda paketleme ve benzeri sektörlerin bir araya getirerek proje sunulması için azami çaba harcayacağını söyledi.

Daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Ahmet Kazankaya’yı ziyaret eden KOSGEB Heyeti, Girişimcilik Destek programı, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı hakkında bilgiler sundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde halen devam eden Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin, üniversitenin tüm birimlerine yaygınlaştırmak istediklerini söyleyen Eyüp Taşkın, Rektör vekilinden destek istedi. Ayrıca AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı hakkında, Teknokent yer tahsisi için başvuran Girişimci, KOBİ’ler ve akademisyenlerle Üniversite-KOSGEB işbirliği içerisinde toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise KOSGEB Müdür Vekili Eyüp Taşkın’a Avrupa KOBİ haftası nedeniyle yaptıkları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek en kısa zamanda işbirliğinin kurulacağını söyledi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)