• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Japonya Turizm Fuarı'nda Diyarbakır'a büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşen fuara katılan Diyarbakır heyeti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Adaylığına vurgu yaparak, Japon turistleri Güneydoğu Anadolu ve özelde Diyarbakır turu için Türkiye’ye davet etti.


Fuar öncesi, Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, ön tanıtım çalışmaları için Japon tur operatör temsilcileri, Japon arkeologlar ve sanat tarihçileri ile bilim adamlarına yönelik bir tanıtım gecesi düzenledi.

Japonların yoğun ilgi gösterdiği gecede bir konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Diyarbakır'ın güzelliklerini paylaşmak için fuara katıldıklarını belirterek, Diyarbakır’ın uygarlık tarihi ve dinler tarihi yönüyle çok köklü bir tarihe sahip olduğunu söyledi.

Turizm Fuarı'nda seyahat acenteleriyle görüşmeler gerçekleştirildi

Turizm fuarında yapılan çalışmalar ve girişimler hakkında bir açıklama yayımlayan Diyarbakır Valiliği, 2014 yılı Nisan ayında Diyarbakır Valiliği’nin daveti üzerine, Diyarbakır merkezli, Şanlıurfa ve Mardin illerine bir inceleme ziyareti yapan Japon seyahat acentelerinin, Türkiye’den giden firmalar ile 2015 tur programları üzerine görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Açıklamada, firma yetkililerinin, Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa ve Mardin'i planlamalara aldığı ve önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla sayıda Japon ziyaretçinin bölgeye geleceği beklentilerinin olduğunu ifade edildi.


Japon heyeti Ekim Ayında Diyarbakır'ı ziyaret edecek

Japonya'dan gelecek turist kafilelerinin planlamasını hızlandırmak ve ikinci bir tanıtım çalışması yapmak üzere Japon medya kuruluşlarının da içinde yer alacağı ikinci bir heyetin Diyarbakır’ı Ekim ayında ziyaret edeceği belirtilen açıklamada, bu ziyaretlerin Diyarbakır’ın tanıtımına büyük katkı yapmasının beklendiği belirtildi.

Diyarbakır’ın Tanıtımı adına çok mesafe alındı

Bu çalışmaların Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edildiği ve Diyarbakır Valiliği'nin koordinasyonunda Karacadağ Kalkınma Ajansı'yla işbirliği içerisinde yürütülen bir program olduğu vurgulanan açıklamada, bu programın bir cazibe Merkezi olan Diyarbakır’ın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağladığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir