• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
 PKK yandaşları okul yaktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Silopi İlçesi`nde IŞİD`in Suriye`nin kuzeyindeki Kobani kentindeki saldırılarını protesto gösterisi için Barbaros, Yeşiltepe, Cudi, Nur ile Yeşiltepe mahallelerinde akşam saatlerinde gruplar toplanmaya başladı. Yeşiltepe Mahallesi`nde izinsiz gösteri yapan bir grup, Habur karayolunu lastik yakarak kapattı. Gelen polise göstericiler direnince olaylar çıktı. Göstericileri gaz bombası kullanarak dağıtan ve yolu trafiğe açan polisler, araçların yeniden geçmesi için anons yaptı. Bu sırada hareket eden bir TIR şoförüne göstericilerin lazer ışığı tutunca araç tekrar durdu.

TIR şoförü, polisin anonsu üzerine yoluna devam etti. İkinci kez yolu kesen göstericiler, sivil araçlarda ve TIR`lar da kimlik kontrolü ve bagaj araması yaptı. TIR`larda arama yapan göstericilerin bu eylemi kısa sürdü.

Polis göstericileri bu basınçlı su ve biber gazları ile dağıttı. Ara sokaklara kaçan polis ve göstericilerin çatışması ve kovalamaca saatler sürdü.

OKULU ATEŞE VERDİLER

Bu arada Barbaros Mahallesinde bulunan Yavuz Selim İlköğretim Okulu`na da PKK yandaşları saldırdı. Okulun dış demir kapısını kıran saldırganlar, binaya girerek eşyalara zarar verdi. Atatürk köşesinin camlarını kıran göstericiler daha sonra okulu ateşe verdi.

Okula ait klimalara da zarar veren göstericilere polis müdahalede bulundu. TOMA aracı göstericilere basınçlı su sıkarak dağıttıktan sonra okuldaki yangına su sıkarak müdahale etti.

Yaklaşık 5 saat süren olaylarla Silopi ilçesi savaş alanına döndü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir