• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Bitlis'te etkili olan sağanak yağış zor anlar yaşattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Dün gece saatlerinden itibaren etkili olan yağış, beraberinde birçok olumsuzlukları da getirdi. Etkili olan yağmur, yolları ve caddeleri göle çevirdi. Mahalle yollarında yayalar ise yürüyemez hale geldi.

Yaklaşık üç aydır Bitlis merkez ve bağlı mahallelerde ‘Yer altı su şebekesi’ adı altında başlatılan kazı çalışmalarıyla birlikte döşenen boruların üzerinin kapatılmasının ardından yolların yapılmaması mağduriyeti beraberinde getirdi.

Bozuk ve büyük çukurların oluştuğu yollar yağış nedeniyle suyla doldu. Bunun üzerine yayalar ise yürümekte zorluk çekti. Kimi yerlerde suyun aktığı küçük su kanallarının çöplerle dolmasıyla beraber kanalların taştığı görüldü.

Hem yollarda göletlerin oluşması hem de bozuk olan yolların çamura dönüşmesi nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorluk yaşarken merkez ve mahallelerde oluşan manzaralar halkın tepkisini çekiyor. Halinden memnun olmayan Bitlisli vatandaşlar yetkililere tepki göstererek biran önce su şebekesi çalışmalarının bitirilerek yolların yapılmasını istiyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir