• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kobani'den kaçış devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - IŞİD’in Kobani’nin 30’a yakın köyünü ele geçirmesinin ardından yüz binlerce Kobanili köyünü terk ediyor. IŞİD ile tel örgüleri arasına sığınan çok sayıda mülteci, Suruç ilçesinde Merdesmel köyü hizasında bulunan tel örgülerin dibinde günlerce aç ve susuz kaldıklarını söyledi.

Kobani’ye bağlı Tılhazal köyünde yaşadıklarını ifade eden Mıhemmed Bekir Mıstafa, dokuz gün önce köylerini terk ettiklerini söyledi. Türkiye sınırındaki tel örgülere sığındıklarını söyleyen Mıstafa, dört gün boyunca tel örgülerin dibinde aç ve susuz beklediklerini daha sonra kendilerine ateş edilmesinin ardından Mızêrdav köyüne sığındıklarını ifade etti.

Sığındıkları köyde de dört gün kaldıklarını belirten Mıstafa, Yumurtalık geçiş bölgesine ulaşmaya çalıştıklarını ama IŞİD’in ateş açmasından dolayı bunu başaramadıklarını kendileri gibi binlerce insanın sınırda mahsur kaldığını söyledi. Mıstafa, sınırda bulunan mayınlı arazide saldırılardan kaçan iki motosikletli şahsın mayın patlaması sonucunda birinin öldüğünü birinin de yaralandığını ifade etti.

IŞİD’in tel örgülere iki kilometre yaklaştığını söyleyen Mıstafa, günlerdir devam den yürüyüşün ardından ancak geçiş bölgesine ulaşabildiğini çok büyük bir zulümle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. (Osman Gülebak/Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir