• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
ABD, İŞİD Saldırısında 12 Sivili Katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON- ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Haseke kentine düzenlediği hava saldırısında 12 sivil hayatını kaybetti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden edinilen bilgiye göre, koalisyon güçleri IŞİD`e yönelik operasyon kapsamında, Haseke, Kobani ve Deyru`z Zor kentlerine hava saldırısı düzenledi. Haseke`ye bağlı Fadmaği köyüne yapılan saldırıda 12 sivili katlettiği bildirildi.

Koalisyon güçlerinin, Kobani`nin batısına IŞİD`in kontrolünde bulunan Kıret el Moag, Rufi ve Susan köyleri ile Deyru`z Zor kentinin Mencem Mulih bölgesine de hava saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Bu arada Peşmerge güçlerinden alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyona bağlı uçak, Musul`daki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında 18 militan hayatını kaybederken, 32`si de yaralandı.

Saldırıda örgüte ait çok sayıda mühimmat ve ekipman da imha edildi.

IŞİD`in Kobani için planladığı kapsamlı saldırıları başlattığı iddiası

AA muhabirinin Suriye`deki muhalif gruplar ile IŞİD`e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, IŞİD, Kobani`yi ele geçirmek için planladığı kapsamlı saldırıları başlattı. IŞİD`in bölgeyi Munbic, Rakka ve Bab bölgelerine yönlendirdiği tanklarla kuşattığı belirtildi.

Bölgede, IŞİD ile Kürt grupları arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir