• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
İngilizce için gittikleri Londra'dan geri döndüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman’ın Hasankeyf ilçesinde açılan Halk Eğitim Merkezinde başarılı olup İngiltere’nin başkenti Londra’ya İngilizce eğitim görmek için giden 3 kız öğrenci, eğitimlerinin ardından geri döndüler. 

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Beşir Tutuş Lisesi’nde okuyan Gülcan Yalçın, Evin Çakar ve İrem Samsa isimli başarılı 3 kız öğrenci, Hasankeyf Kaymakamlığı ve Hasankeyfli iş adamları tarafından İngilizce öğrenmek için 2 Ağustos 2014’te İngiltere’nin başkenti Londra’ya eğitime gönderilmişti. Burada 45 günlük eğitimlerini tamamlayan kız öğrenciler, aldıkları İngilizce dili eğitimi deneyimiyle ilçelerine geri döndüler.

Konu ile ilgili İLKHA’ya konuşan Hasankeyf İlçe Kaymakamı Temel Ayca, “Bu projenin çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Buraya ilk geldiğim zaman öğrencilerin yabancı dile karşı ilgilerinin olduğunu tespit ettik. Bu da buranın turistik yer olmasından kaynaklanıyor. Halk Eğitim Merkezi’nde bir kurs açtık. Bu kurs belli bir süre devam etti. Daha sonra bir sınav yapıp, en başarılı öğrencilerimizi tespit ettik. Başarı gösteren öğrencilerimizi, bizim ve iş adamlarımızın destekleri ile 1 buçuk aylığına Londra’ya gönderdik. Burada yabancı dil eğitimi aldılar. Bunu yapmamızdaki gayemiz hem bu alanda başarılı olan öğrencilerimizi desteklemek hem de bu sayede içimizdeki ingilizce’ye olan merakı biraz daha uyandırmak ve İngilizce seviyemizi arttırmak. Önümüzdeki yıl da bu projeyi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Hem öğrencilerimizi, hem de ailelerimizi kutluyorum. Bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum.” dedi.  

İngiltere’ye gitmenin kendileri için bir hayal olduğunu dile getiren öğrenciler ise, kendilerine yardımcı olan kurs hocaları Özkan Son öğretmenlerine, Hasankeyf Kaymakamı ve iş adamlarına teşekkür ederek, özgüven kazandıklarını ve bunu önlerindeki hayatlarında da hayata geçireceklerini ifade ettiler.

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayça’yı makamında ziyaret eden öğrenciler, Kaymakam Ayça’ya Londra’dan getirdikleri hediyeleri verdiler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir