• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
`BDP`ye oy vermediğimiz için hayvanlarımıza el konuldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak’ın Kaymakamçeşme(Niyar) köyünde bir grup PKK’lı köye 5 kilometre uzaklıktaki Rîsor mevkiinde köylülerin süt sağma yerine gelerek, 20 adet küçükbaş hayvana el koyup yıllık haraç karşılığında dağlık alana götürdü.

PKK tarafından hayvanlarına el konulan köylülerden A Ç, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, PKK’nin bu bölgede kendilerine sürekli tehdit ve baskı uyguladığını fakat bunlara karşı durmak için köyün geçici köy koruculuğu yaptığını söyledi.

"BDP’li olmadığımız için hayvanlarımıza el konuldu"

Ç, PKK’lilerin köylülerin BDP’li olmadığı için hayvanlarını götürdüklerini iddia ederek, “ O gün köylülerden benim sıramdı köylüleri süt sağma yerine götürdüm. PKK’lilerden 3 kişi gelerek, ‘BDP’li değilsiniz başka partiye oy veriyorsunuz’ deyip 20 adet küçükbaş hayvanı yanlarına aldılar ve dağlık alana götürdüler. Bize,  ‘Siz BDP’ye oy vermiyorsunuz AKP’lisiniz o halde cezanız 20 koyundur.’ dediler.” Şeklinde PKK’nin yaptığı haksızlıkları dile getirdi.

Döndüklerinde Kaymakamçeşme Karakoluna gidip olayı yetkililere anlattıklarını söyleyen Ç, yetkililerin çözüm süreci nedeniyle herhangi bir çalışma yapamadıklarını aktardı.

“İki vergi verme durumunda kalıyoruz”

PKK tarafından mağdur edildikleri için korucu olduklarını dile getiren Ç, şuan köylü olarak iki vergi verme durumunda olmadıklarını söyleyerek, ‘’ Bizim şuan resmiyette bir devletimiz var ona vergi veriyoruz bir de PKK’ye vergi verecek durumda değiliz. Eğer devlet buna bir çözüm bulmazsa biz çözüm süreci dinlemez başkaldırımızı yapmak zorunda kalacağız.’’ İfadelerine yer verdi.

İsmini açıklamak istemeyen diğer bir köylü ise,  ‘’Bu insanlar buranın sahipleri olduklarını iddia ediyorlar, biz buna kesinlikle inanmıyoruz. Sahibi olan insan halkına zulmetmez oluşan hizmete engel olmaz, işçilerini kaçırmaz. Kürt Kürde zulüm etmez. Herkes istediği partiye oy vermede özgürdür.  ‘Bu köy AKP’ye oy veriyor, BDP’ye vermiyor.’ diye diye hayvanlarımız alındı’’ diyerek PKK’ye tepkinsi dile getirdi.

Koyunları götürülen köylülerden İ.K de, PKK’nin çözüm süreci nedeniyle devletten buldukları yüzle ‘Şımarık çocuk’ rolünü oynadığını, buna mani olunmazsa gelip evlerinden çocuklarını alacaklarını ifade ederek ayrıca maddi durumlarının hayvancılık olduğunu  PKK’nin götürdüğü hayvanlarına karşı devletin mağduriyetlerini gidermesini istedi (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir