• DOLAR 32.57
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2432.9
  • ...
DkMM  çalışmalarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İlk toplantısını Siyaset ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapan Diyarbakır küçük Millet Meclisi (DkMM), Eş Koordinatörü Eyüphan Kaya TkMM’lerin önemine binaen bir açılış konuşması yaptı.

Konuşmasında  DkMM’nin paydaşlarına, ifade özgürlüğü açısından rahat bir imkân verdiğini belirten Kaya, “Protokol yok, alkış yok, tezahürat yok, karşısındakine sıkıntı verecek tarzda bağırıp çağırmak yok, hayata katkı vermek, fikir üretmek var düsturlarıyla herkese eşit yakınlıkta olup, düşüncelerini raporlama açısından alternatifi olmayan bir özgün çalışma ve her geçen gün değeri daha da anlaşılıyor Türkiye küçük Millet Meclislerinin. Üstelik sivil düşüncesin satır aralarında Türkiye Ortak Paydasıyla TBMM’ye ulaşmasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

2008’de, Diyarbakır’ında aralarında olduğu 5 ilde başlayan TkMM oluşumunun bu gün 22 ilde çalışma yürüttüğünü belirten Kaya, bu meclislerde sözü milletin söylediğini ve halkın bu meclisleri sahiplendiğinin altını çizdi.

Kaya, “Diyarbakır’da yaklaşık 50 STK bu meclisimize katkı verirken geçen yıl itibariyle HDP’ye yakınlığıyla bilinen STK’lar meclise ilgisiz kaldılar. Ayrıca Belediye başkanları da bir türlü bu koltuklara oturmadılar. ” diye konuştu.

AK parti ve HÜDA-PAR yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıya HDP’den katılım olmadığı gözlenirken, DkMM istişare üyelerinden Belediye Meclis üyesi Av. Muhammed Akar da STK –Meclis durumunu değerlendiren bir konuşma yaptı

DkMM 2014-2015 yasama yılı ilk toplantısı 11 Ekim Cumartesi günü Sümerpark sosyal hizmetler Dairesi 1 no’lu toplantı salonunda saat 13.00-16.00 saatleri arasında yapılacağı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir