• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Kobani`den Ergani`ye gelen sığınmacılar yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der, Kobanê’den Ergani’ye sığınan Kürt mültecilere yardım kampanyası başlattı. Başlatılan kampanyaya tüm hayırseverlerin özellikle Erganililerin yardımları bekleniyor.

Kobanêlilere götürülen yardımlarla beraber HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilat Başkanı M. Emin Buran ve bir heyet birlikte gitti. Ziyarete giden HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilatı, Suriyelilerle konuşarak sıkıntılarını dinledi. Ve ailelere eksik olan eşyaları konusunda yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Bu kapsamda göçe zorlanmış ailelere; halı battaniye, yastık, elbise, beyaz eşya, mutfak eşyası ve gıda yardımında bulunundu.

Yardım kampanyasıyla ilgili açıklamada bulunan Ergani Kardeş-Der Yardım Komisyonu Başkanı Mustafa Öz “ Başlatmış olduğumuz kampanyaya yardımda bulunan hayırseverlerin yardımlarını Suriye’den gelen mağdur ailelere ulaştırmak için böyle bir çalışma başlattık ve halkımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Gerçekten hayırseverin Suriye’den gelenlerin kaldıkları yerleri ve imkânsızlıkları gözleriyle görmesini istiyoruz. Bizler Müslüman olarak böylesi sıkıntılı ve zorlu durumlarda bir birimize karşı çok duyarlı olmalıyız ve yardım konusunda hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Allah (c.c) diyor ‘ Kim bir Müslüman kardeşinin bir sıkıntısını giderirse ben de mahşer günü onun sıkıntısını gideririm.’ Yine bir hadiste Resulullah Efendimiz buyuruyor. ‘ Kendisi tok iken komşusu aç yatan bizden değildir.’  Bundan dolayı hepimiz bu sığınmacı kardeşlerimize yardımcı olmalıyız. Yardımlarını ulaştırmak isteyen vatandaşlar bize şu adreslere ulaştırabilirler: Kemaliye Mahallesi Atatürk Caddesi (Cuma pazarı sokağı)no:13  Ayrıca hayırseverler 053 988 9881 numaralı telefondan bize ulaşabilirler.” Dedi. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir