• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Yüzlerce öğrenciye bedava kurs veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Özel bir dergi tarafından Türkiye’de yılın öğretmeni seçilen Şırnaklı tarih öğretmeni Hamza Tatar; KPSS, LYS, YGS sınavlarına girecek yüzlerce öğrenciyi her yıl ücretsiz verdiği kurslarla sınavlara hazırlıyor. Tatar’ın eğitime verdiği bu hizmet, Şırnak halkının takdirini topluyor.

Gençlik Kültür Evi Konferans Salonu’nda 110, Sanayi Ticaret Odası’nda ise 250 öğrenciye, haftada 6 gün Vatandaşlık,  Anayasa ve Tarih dersleri veren Tatar, Şırnaklı gençlerin eğitimine katkı sunmak için yıllardır bu hizmeti bedava sunduğunu söyledi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu olduğunu ve 10 yıldır Şırnak Çok Programlı Lisede görev yaptığını belirten Tatar, kendisinin çok zor şartlar altında eğitimini tamamladığını, bundan dolayı da öğrencilere faydalı olmak için ücretsiz kurs verdiğini ifade etti.

“Öğretmenliği bir insan mühendisliği olarak görüyorum”
Şırnak’taki eğitimin Türkiye ortalamasının çok altında olduğuna dikkat çeken Tatar, öğretmenlik mesleğini bilerek tercih ettiğini bu şekilde insanlara faydalı olabileceğine inandığını söyledi. Tatar, “Eğer bir insan faydalı olmak isterse bunu yapabileceği en güzel meslek bence öğretmenliktir. Öğretmenliği bir insan mühendisliği olarak görüyorum. İnsanlara yararlı olmak, insanlara ulaşma açısından ve insanlara iletişim kurma açısından belki de en güzel meslek öğretmenliktir.” dedi.

Öğrencilik yıllarında çektiği sıkıntı ve zorlukları hiç unutamadığını belirten Tatar, “Büyük zorluklara rağmen çok şükür okulumu bitirip mesleğimi icra ediyorum. Şuan da yüzlerce öğrenci yetiştiriyorum. Bu benim açımdan çok mutluluk verici bir durum. Öğretmenlik mesleğini seçtiğim için çok mutluyum.”diye konuştu.

Meslek sahibi olmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tatar, “Öğrenciler kendi ellerindeki imkanları tam değerlendiremiyor. ‘İmkânlarımız batı illerinden daha az” diye hep şikâyet ediyorlar ama ben bu görüşe katılmıyorum. İmkânlarımız olabildiğince var ama öğrencilerimiz bu yönde gerekeni yapmıyor. Öğrencilerin üniversiteyi kazanamadıkları zaman hangi zorluklarla karşı karşıya kalacaklarını öğrencilerimize sürekli anlatıyoruz. Öğrencilerin derslerine çalışmalarını, ileriyi düşünerek idealist bir şekilde hem kendilerini hem de ailelerini düşünerek hazırlanmalarını tavsiye ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Hamza Tatar’ın kurslarına katılan öğrencilerden Celal Gülenç, “Hamza Hoca Şırnak’ta kendisini ispatlamış bir öğretmendir. Ders anlatımı sade ve anlaşılır olması bütün öğrencilerin beğenisini ve ilgisini çekiyor.”dedi.


Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliğini okuyan Veysel Onuk ise Tatar hocanın 6 yıllık öğrencisi olduğunu ve kendisinin bu seviyeye gelmesinde büyük emekleri olduğunu belirtti. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir