• DOLAR 32.342
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2239.671
  • ...
Tuşba Belediye Meclisi olağanüstü toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tuşba Belediyesi, Mali İşler Müdürlüğünün 16 Eylül 2014 tarih ve 4298 sayılı yazıları ile gündeme alınan; 5018 Sayılı Kanun’un 9. Maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 41. Maddesi uyarınca mahalli idareler genel seçimlerinden itibaren 6 ay içerisinde hazırlanması gereken, ‘2014-2019 Dönemi Stratejik Planı’ görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Burada konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediye çalışmalarını yürütürken, Tuşba halkının azami düzeyde katılmasını sağladıklarını söyledi.


Göreve gelir gelmez, mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Özgökçe, “Akabinde birim müdürlerimizle birlikte oluşturduğumuz komisyonlarla toplantılar yaptık. Stratejik planımızı belirlenmesi için de 22-23 Eylül tarihlerinde ‘İnsan, Medeniyet, Ekoloji ve Demokrasi’ çalıştayını gerçekleştirdik. Bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgüt temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızda çıkan sonuçları da stratejik planımızda yer verdik. Türkiye genelinde birçok stratejik planı maalesef kopyala-yapıştır yaparak hazırlarken, biz dedik ki halkımızla, meclisimizle, birim müdürlerimizle önce neyiz, nerdeyiz, bu mevcut olan belediyemizi nereye getirebiliriz diye stratejik plan çalışmasını yaptık. İnşallah sizlerin de destekleriyle hizmetimizi bu kadirşinas insanlara ve topluma birlikte sunacağız” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Başkan Özgökçe, Suriye ve Irak’tan gelerek Türkiye’ye sığınanlar için belediye tarafından yardım toplama kampanyası düzenlemesini talep etti.

Toplantıda, 2014-2019 stratejik planı görüşüldü. Belediye meclis üyelerinin üzerinde görüş belirttiği stratejik plan oybirliği ile kabul edildi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir