• DOLAR 32.342
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.842
  • ...
İlkokul ve anaokulda başörtüsü yasağı Resmi Gazete`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bakanlar Kurulu’nun “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte” bazı maddelerin değiştirilmesini öngören kararı, yapılan önemli bir değişiklikle Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda  okuyan  öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte, son olarak  önemli bir değişiklik yapıldı.

 Öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan son değişiklikle, bazı okullarda  yine  ‘başı açık’ ibaresine yer verildi. Son değişikliğe  göre,  uygulamada sadece anaokulu ve ilkokullarda öğrencilerin zorunlu olarak başı açık olacak.
Ortaokul ve liselerde ise başı kapalı öğrencilerin ise yüzü açık kalacak.

 Yönetmenliğin “Kız öğrenciler, İmam-Hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin İmam-Hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise, seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir.” şeklindeki 3. Maddesinin 6 fıkrası ise yürürlükten kaldırıldı.

 Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmenliğin 4, maddesinin değiştirilen (d) bendi, “Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz” şeklini aldı.

 Yönetmenliğin 4. Maddesinin (e) bendi ise, “ Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur” şeklinde değiştirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir