• DOLAR 32.346
  • EURO 35.205
  • ALTIN 2247.386
  • ...
Dışişlerinden BAE Dışişleri Bakanlığına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığının Cumhurbaşkanına yönelik diplomatik teamüllere aykırı açıklama yaptığını belirterek tepki açıklaması yaptı.Açıklamada, “Birleşik Arap Emirliklerinin uluslararası ilişkilerin temel değerlerine saygılı olmasını ve kendisiyle doğrudan alakalı olmayan hususlarda açıklama yapmaktan kaçınmasını bekliyoruz.”ifadeleri dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada; "Türkiye, demokratik ilkelere, uluslararası hukuka ve vicdani değerlere dayalı, halkların meşru taleplerini esas alan bir dış politika yürütmekte, uluslararası forumlarda da bu politikasını tutarlı bir şekilde dile getirmektedir. Bu ilkeli duruşun bir sonucu da, halkın demokratik tercihlerine saygı duymak ve seçilmiş hükümetlerin darbe gibi anti-demokratik yöntemlerle yıkılmasına karşı çıkmaktır. Demokrasi karşıtı yöntemler, yönetenler ile yönetilenler arasında derin uçurumların meydana gelmesine ve o yönetimlerin meşruiyetinin sorgulanmasına sebep olur. Türkiye, demokratik meşruiyeti esas alan bir siyasi duruşa sahiptir.

Bu duruşumuzdan rahatsızlık duyan ülkeler olabilir. Ancak, bu, o ülkelere Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını sorgulamak ve yakışıksız ithamlarda bulunmak hakkını vermez. Böyle bir yaklaşım, dostluk ve kardeşlikle de bağdaşmaz. Bu çerçevede, Mısır'daki askeri darbeye destek veren Birleşik Arap Emirlikleri'nin uluslararası ilişkilerin temel değerlerine saygılı olmasını ve kendisiyle doğrudan alakalı olmayan hususlarda açıklama yapmaktan kaçınmasını bekliyoruz.” ifadeleri yer aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir