• DOLAR 32.345
  • EURO 35.212
  • ALTIN 2245.82
  • ...
KPSS Maratonu Bugün Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

  Ülke genelinde KPSS maratonu, bugün 09.30’da başlayacak Ön Lisans sınavı ile start alacak, pazar günü 09.’30’da yapılacak KPSS ortaöğretim sınavları ile sona erecek. Sınavlar 2’şer saat sürecek.

KPSS adayının sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafının bulunacağı giriş belgesinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor.

Bir saat öncesinden sınav yerinde hazır olun!
Adayların sınavdan en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları ve giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe veya mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Sınav giriş yerlerinde adayların üstü sınav görevlileri ve emniyet mensupları tarafından elle yada dedektörler aracılığıyla aranacak.


Sınav için gerekli bu kalem, silgi, kalemtraş gibi aparatlar ÖSYM tarafından her aday için özel olarak temin edilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir