• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Yabancı uyruklu 24 mahkûm Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Yabancı uyruklu tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu Maltepe 3 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevinde 24 mahkum yapılan törenle İslam’ı seçti.

Törene, İstanbul İl Müftüsü Prof. Rahmi Yaran, Maltepe İlçe Müftü vekili Ahmet Dur, Cezaevi Müdürü Vural Temur, Cezaevi 2.Müdürleri, Cezaevi Kurum imam ve vaizleri ile kurum personeli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Cezaevi  Müdürü Vural Temur’un açılış konuşması ile devam etti.

Temur konuşmasında, farlı ülkelerden tutuklu ve hükümlülerin ceza infaz kurumunda İslam’ı seçmesinden mutluluk duyduğunu, kurumda İslam dininin güzellikleriyle örnek olan personele ve İslam dininin güzelliklerini hükümlü ve tutuklular ile paylaşan imamlara teşekkürlerini belirtti.

Düzenlenen programda İstanbul Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran’da bir konuşma yaptı.

İslam kardeşliğinin önemine ve İslam’ın güzelliklerine değinen Yaran, “Bugün İslam’ı seçen bu kardeşlerimizin anasından doğarken  ki gibi günahsız olduğunu, ama kul hakkının ise affedilemeyeceğini belirtmek istiyorum. Kardeşlerime tavsiyem şudur ki; Eğer kul hakkına girdiyseniz, Allahtan çokça af dileyin ve hakkına girdiğiniz o insanlardan af dilemeyi unutmayın. İslam’ı seçtiğiniz için sizleri kutluyorum. Bugün dünyanın her yerinde İslam ümmeti bulunmakta ve insanlar çok hızlı bir şekilde İslam’ı seçmekteler. Bugün burada bulunan kardeşlerimiz  de bunların birer örneğidir.   

Günümüzde İslam’ı kötülemek, İslam’ın güzelliklerini değil de insanlara İslam’ın kötü olduğunu, vahşet olduğunu göstermek isteyenler var. Ama iyi bilinmelidir ki İslam, şiddet dini değil güzellik, sevgi ve saygı dinidir. İslam vahşet dini değil, kardeşlik ve vahdet dinidir.” şeklinde konuştu.

Törende ayrıca İslam ile şereflenen hükümlü ve tutuklular, salavatlar eşliğinde sahneye alındı. Kelime-i Şehadet getiren tutuklulara irşat belgesi ve seccade hediye edildi.

Program Semazen gösterisi ve dua ile son buldu. (Enis Ağırbaş – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir