• DOLAR 32.342
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2238.95
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin batı, iç ve güney kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara`nın doğusu, İç Anadolu`nun batısı, Doğu Akdeniz, Kırklareli, Antalya, Isparta, Zonguldak, Bolu, Düzce ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Bursa, Yalova ve Osmaniye ile Antalya`nın doğu ve Mersin`in batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 8 ila 10 derece azalacağı diğer bölgelerde, önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara ve Kıyı Ege`de kuzey, Batı Akdeniz`de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğu kesimleri ile Kırklareli çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Bursa ve Yalova ile Kırklareli`nin kıyı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/S) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Afyonkarahisar ile Kütahya`nın kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Antalya ve Isparta ile Mersin`in batı kesimlerinde kuvvetli, Osmaniye ve Anamur ile Antalya`nın doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz`de güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir ve Konya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra Bolu, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile zamanla Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile Diyarbakır çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir