• DOLAR 32.344
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2240.44
  • ...
Nisanur Dergisi okuyucularıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Aylık olarak çıkan Nisanur Dergisi, Batman’da okuyucularıyla buluştu. Dün saat:14.00’tea başlayan programa Nisanur Dergisi okuyucularından çok sayıda bayan katıldı. Program okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra okuyuculara Nisanur Dergisi yazarlarından Nurten Özer Kürtçe, Aynur Sülün ve Elif Yüksek ise Türkçe birer konuşma yaptı.

Programda  ilk  olara söz alan Nisanur dergisi yazarlarından Nurten Özer, yaptığı Kürtçe konuşmasında, Allah’ın dinini tanımaya vasıta alan Nisanur dergisini herkesin tanıdığını ve bu derginin sadece Allah rızası için hazırlandığını söyledi.

Ardından Nisanur Dergisi yazarlarından Aynur Sülün yaptığı konuşmada,  “Çağın aileye bulaştırdığı hastalıklara Nisanur’dan ilaç terkip edelim.Toplumumuzun yüzü batıya döndürüldüğünden bu yana, bir yanda medyanın, diğer yanda kitle iletişim araçlarının ve eğitim sisteminin elinde, aile ortadan kaldırılmaya ve her türlü ahlaksızlık normalleştirilmeye çalıştırılıyor. Çağdaşçılık adı altında ortaçağ karanlığına doğru sürükleniyoruz. Bu karanlığın adı modernizimdir. İslam’la kazanılan bütün ahlaki değerler, modernizm adını yerle bir ediyor. Ve her biri İslam dışı hayat yaşamaya zorlandıkça, fıtratından uzaklaştıkça, özünden uzaklaştıkça maalesef Mushaf direncini kaybediyor. Aile içi sorunlarını çözmekte zorlanıyor. Dindar ve bilinçli aileler ahlaklı ve dindar çocukları yetiştirmekte zorlanıyor. Yani ailenin alt seviyeli kirli bilgilerin saldırısına, tarumarına maruz kalıyor.” dedi.

Daha sonra Nisanur Dergisi editörü Elif Yüksek bir konuşma yaptı. Yüksek, Nisanur Dergisinin işleyişi  ve mutfağında olup bitenler hakkında okuyuculara bilgiler aktardı.

 
Program okunan dua ile sona erdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir