• DOLAR 32.345
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2240.766
  • ...
Şanlıurfa'da Halil İbrahim buluşmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANNLIURFA- Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Şanlıurfa’da başladı. Şanlıurfa’da sekizincisi düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları Ahmet Bahçivan İş Merkezinin  önünden Mehter Takımının eşliğinde  halkın katıldığı yürüyüş ile başladı.


Program kapsamında Başbakan Yardımcısı Yalçın Doğan, Sosyal ve Politikalar Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman Şanlıurfa’ya geldi.


Halil İbrahim buluşmaları programında konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Doğan,  Şanlıurfa deyince ilk akla Hz. İbrahim’in geldiğini, Hz. İbrahim samimiyetini, ihlâsının mücadelesinin ve Allah katındaki kıymetinin Şanlıurfa’nın her zerre toprağına sindiğini belirtti.


Konuşmasında Suriye’de yaşanan çatışmaların büyümesi sonucunda Suruç’tan Türkiye topraklarına girişlerde yaşanan olaylara değinen Doğan, “Son dönemde bir buçuk milyon Suriyeli geldi. Görüyorsunuz onlara kimi yardım ediyor, kimi de yardım edenlere taş atıyor,  provokasyon çıkartıyor.  Milletimiz bunu çok iyi görüyor. Birileri gerilimden beslenebilir, tahrik edebilir, taş atabilir am,a bizler huzurdan ve istikrardan kardeşlikten besleniyoruz” dedi.

Ezelden beridir zulmün hiç değişmeden devam ettiğini, sadece zalimlerin değiştiğini dile getiren Sosyal ve Politikalar Bakanı Faruk Çelik,  Zulüm , “Hz. İbrahim’i ateşe atan zihniyet ile, kendi halkına bomba yağdıran, insanların kafasını keserek vahşice katleden, çocukları açlığa mahkûm eden zihniyetin arasında hiçbir fark yoktur. Yani tarih tekerrür etmektedir. Oysa tarih, tekerrür etti diye değil, ibret alınsın diye vardır.  Ancak ne yazık ki savaşlarla, katliamlarla kanla, gözyaşı ile dolu yüz yılını 20 yüzyılını geride bırakan insanlık, 21. yüzyılda da savaşlarla, katliamlarla terörle yoluna devam etmektedir” şeklinde konuştu.


Barıştan geriye dönüş yok

İslam coğrafyasında akan kanların durması için barışın şart olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  “Bizim coğrafyamızda artık kan olmayacak, ölüm olmayacak, savaş olmayacak. Bu coğrafyada, Şam’da da, Bağdat’a da Urfa’da da, Diyarbakır’da da barışın bozulmasına, kardeşin kardeşi öldürmesine artık izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız bizden daha yaşanılır bir bölge istiyor” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Sarıkuş/Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir