• DOLAR 32.335
  • EURO 35.215
  • ALTIN 2247.197
  • ...
Menemenli üreticinin alternatifi ayçiçeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Bölgede yaygın olarak yapılan pamuk yetiştiriciliğine alternatif olarak seçilen ayçiçeği yetiştiriciliğinin avantajları, düzenlenen ‘Tarla günü’ ile hem üreticilere hem de teknik uzmanlara anlatıldı.


Yürütülen proje hakkında bilgi veren Menemen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Celal Sayılır, ilçedeki 240 bin dekarlık tarım alanının tamamen sulanabilir verimli araziler olduğunu söyledi.

Menemenli üreticilerin alternatif ürün arayışı içinde olduğunu anlatan Sayılır, İlçe Müdürlüğü olarak üreticilere ayçiçeğini önerdiklerini belirtti. Ayçiçeğinin, fazla suya ihtiyaç duymaması ve yetiştiriciliğinin diğer ürünlere göre daha az zahmetli olması gibi avantajları olduğunu kaydeden Sayılır, deneme amaçlı yağlık çeşitlerin ekiminin yapıldığını ve elde edilen sonuçların başarılı olduğunu ifade etti.



Ekimi, bakımı basit
Yaklaşık bin dönümlük arazisinde pamuk tarımı yapan Besim Tufan, İlçe Müdürlüğünün önerisiyle arazisinin bir kısmını ayçiçeği tarımına ayırdığını belirterek, “Pamuk bizi yoruyor ve işçiliği ağır. Yavaş yavaş ürün değiştirmeyi düşündük. Karşımıza ayçiçeği çıktı. Ekimi, bakımı basit. Bizi dinlendirdi.” dedi.  (Muhammed Yıldız – İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir