• DOLAR 32.337
  • EURO 35.174
  • ALTIN 2240.735
  • ...
GAMED: `Hastane hakkında derhal soruşturma açılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep Medya Mensupları Derneği (GAMED), İlke Haber Ajansı Mardin muhabiri Mehmet Salih Keskin`in Mardin’de haber için gittiği özel bir hastane personelleri tarafından görevi engellenerek darp edilmesini sert bir dille kınadı.

Basın mensuplarına yapılan saldırıların ilk olmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Ülkenin geneli başta olmak üzere özelde ise bölgede basın mensuplarına yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Her gün farklı bir şekilde ve farklı bir alanda mutlaka gazeteciler  ya saldırıya uğruyor,  ya kaçırılıyor,  ya da görevleri engelleniyor. Gazetecilere yönelik bu kadar saldırı olurken bir türlü bu çirkin saldırıların önüne geçilmediği gibi,  failler  hakkında hiçbir yasal işlem uygulanmıyor. Defalarca kendilerine yönelik saldırılardan dolayı sokaklara dökülen, iş bırakan sağlık çalışanlarlına ‘Şiddete hayır’ diyen ve kendilerine yönelik saldırıların tüm kamuoyu tarafından kınanan sağlık çalışanlarının, muhabirin gazetecilik görevini engellemesi ve üstelik darp etmesini kabul etmediğimiz gibi, şiddetle kınıyoruz.” denildi

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün gazetecilere yönelik artan saldırılarla ilgili ciddi adımların atmasının  istenildiği açıklamada, “Bu nasıl bir özel hastane  ki hem hastasını tedavi etmiyor, hem kovuyor, hem de üstüne görevini yapmak isteyen bir gazeteciyi darp ediyor. Darp edilen gazeteci veya her hangi bir gazeteci, sağlık çalışanının görevini engellemiş olsaydı,  acaba tepkiler böyle mi olurdu?  Özel hastane hakkında derhal soruşturma açılıp olaya karışan personellerin açığa alınması gerekir. Görevi toplumun sağlık sorunlarını giderme olan bir kurumun bu şekilde çirkin ve kabul edilemez bir girişimde bulunmasını şiddetle kınıyoruz. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü,  gazetecilerin sorunlarına el atmalı, gazetecilere yönelik yapılan saldırıları engelleme adına gerekli adımları atmalıdır. Aksi takdirde gazetecilere yönelik yapılan saldırıların  ardı arkası bitmeyecektir.”ifadeleri yar aldı.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir