• DOLAR 32.342
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2241.317
  • ...
Okullar öğrenciler tarafından temizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okullarda çalışan 304 taşeron işçi, Van’ın Büyükşehir olması ve Özel İdare’nin Van Büyükşehir Belediyesine bağlanmasından sonra işten çıkarıldı.

İşçilerin işten çıkarılması ve yerine yeni işçilerin alınmamasından dolayı, sınıflar öğrenciler tarafından temizlenmeye başlandı. Van’da 304 taşeron işçinin işine son verilmesiyle birlikte okullar adeta çöplüğe dönmüş durumda. Birçok okul kendi imkânlarıyla 2-3 işçi tutarak temizlik yaparken, birçok okulda ise bu temizlik öğrenciler tarafından yapılıyor.

Okullara eğitim-öğretim için giden öğrenciler, okullarda temizlik personellerinin olmamasından dolayı sınıflarını kendileri temizliyor. Okul temizliği öğrenciler tarafından yapmasına rağmen birçok okul adeta çöplük yuvasına döndü.

Okullarda yaptığımız ziyaretin sonucunda ilköğretim ve orta öğretim okullarının, liselere oranla daha temiz olduğu gözlemlenirken, birçok okulda ise lavaboların kullanılamaz halde olduğu görüldü.

Van’da ki birçok okulda hizmetli bulunmaması nedeni ile okulun temizliğini öğrenciler tarafından yapılıyor. Bu durumdan rahatsız olan veliler ise bir an önce okula temizlik görevlisi atanmasını istiyor.

Okulları ziyaret esnasında sohbet ettiğimiz birçok öğrenci ise okullarında doğru düzgün suyun akmadığını belirterek, “Parası olan suyu kantinden alıyor. Parası olmayan ise su içemiyor.” dedi.

Öte yandan görüştüğümüz okul müdürleri ise okullarda yaşanan temizlik sıkıntısını doğrulayarak, kendi imkânlarıyla tuttukları 2-3 tane işçiye okulu temizletmeye çalıştıklarını söyledi.

Çocuklarını okula göndermek istemediklerini aktaran öğrenci velileri ise, “Sınıflarda hiç temizlik yok, hijyen yok. Tuvaletler kullanılmayacak halde. Sınıflar çok kötü durumda. Çocuğumuzu bu okula göndermek istemiyoruz. Gelsinler ilgilensinler.” diyerek duruma tepki gösterdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir