• DOLAR 32.335
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2241.275
  • ...
Dicle Üniversitesinde turizm konulu konferans verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi’nde 27 Eylül “Dünya Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında “Mekânların Tüketilmesi ve Sürdürülebilir Turizm” konulu konferans düzenlendi.

Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu (M.Y.O)  Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda verilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Kadıoğlu, öğretim elemanları, Dicle Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencileri ile Turizm ve Otelcilik Lisesi öğrencileri katıldı.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Turizm Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak’ın verdiği konferansta turizm potansiyelinin geçmişten günümüze değişimi ve gelişimi ele alındı.

Turistin kültürel değişime katkı sunduğuna dikkat çeken Toprak, uluslararası ve bölgesel kültür etkileşimlerine neden olan turizmin, bireyde özgür düşüncenin gelişmesine imkân sağladığını belirtti.

Turizmin uzun vadede sürdürülebilir olmasını bazı faktörlere bağlayan Toprak, “Bu faktörlerden bazıları, sürekli olarak yüksek kaliteli ürünler sunmak, turistlerin yüksek kalitede deneyim elde etmesini sağlama, turizm çalışanları ve turist kabul eden toplumun özünü korumak, doğal kaynakları, tarihi, kültürel ve estetik değerleri gelecek nesilleri de göz önüne alarak koruyup yaşatmak olarak sıralanabilir.” dedi.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, verdiği bilgilerden dolayı Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak’a teşekkür ederek, Diyarbakır’ın simgelerinden olan dört ayaklı minare maketi hediye etti. (M. Zeki Aygur–İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir