• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
IŞİD'in Kobani'ye ilerleyişi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan çatışmalar aralıksız devam ediyor. Kobani’ye bağlı birçok köyü ele geçirerek kenti üç taraftan kuşatma altına alan IŞİD’in ilerleyişi devam ediyor.

IŞİD’in doğudan Merdesmel köyünü, güneyden Yedikı köyünü, batıdan ise Stêkan köyünü ele geçirdiği belirtildi. YPG ile IŞİD arasında Zorova köyünde yaşanan sıcak çatışmalar Türkiye sınırından çıplak gözle görülüyor. Suruç’ta yüzlerce kişi çatışmaları izlemek için sınırdaki tepelere çıkıyor.

Alınan bilgilere göre; içerisinde karakol bulunan Stêkan köyünü ele geçiren IŞİD’in daha sonra Susan köyünü ele geçirdiği belirtildi. Stêkan köyündeki karakolu ele geçiren IŞİD’in Kobani’ ye yakın köylerden Zorova köyüne yöneldiği ve dün geceden beri çatışmaların devam ettiği ifade edildi.

Dün gece yaşanan çatışmaların ardından YPG güçlerinin bulunduğu mevzileri terk ederek köye yakın mevzilere geçtiği belirtildi. IŞİD’in ağır silahlarla saldırdığı görüldüğü çatışmalar sırasında Türkiye sınırındaki askeri devriyelerin arttığı görüldü.

Bazı köylüler çatışmalar sırasında bir top mermisinin Türkiye sınırındaki bir köyün tarlasına düştüğünü iddia ederken IŞİD’in her gün Kobani’ye daha fazla yaklaşması ise Türkiye tarafına sığınan mülteci sayısını da artırıyor. (Osman Gülebak/Fatih Akgül/Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir