• DOLAR 32.341
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2239.698
  • ...
Tuşba Belediyesi ile TSE işbirliği protokolü imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Asansör kazalarının sıfıra indirilmesini amaçlayan protokol gereği Tuşba sınırları içerisinde bulunan apartman ve site asansörlerinin bakım ve kontrolü TSE uzmanları tarafından yapılacak.

Özellikle son günlerde, biri Van’da olmak üzere yaşanan asansör kazalarının benzerinin Tuşba ilçesi sınırları içerisinde yaşanmaması için şimdiden tedbir alan Tuşba Belediyesi, imzaladığı protokolle insana yönelik güvenlik gerektiren bir iş yapıldığının bilinciyle bakım ve onarım işini TSE uzmanlarına yaptıracak.

İnsanlarının can güvenliği bina içerisindeki asansörlerden başladığını hatırlatan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, asansör güvenliğinin önemli bir konu olduğunu, bakım ve kontrolünün de titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Özgökçe, “Bu noktadan bakınca TSE tarafından, Turkak onaylı A Tipi akreditasyon işlemin yapılması güven vermektedir. Bundan böyle bölgemizdeki asansör bakım ve kontrolü TSE tarafından yapılacaktır." dedi.

“En ufak ihmalsizliği göz ardı etmeyeceğiz”

Son günlerde biri Van’da olmak üzere yaşanan asansör kazalarının Tuşba ilçesi sınırlarında yaşanmaması için şimdiden tedbir almaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Özgökçe, “Bu çalışmalarla Tuşba Belediyesi sınırlarında bulunan tüm asansörlü konutlar kontrol edilerek vatandaşların can kaybı yaşamamaları, sağlıklı ve refah içinde yaşamaları hedeflenmektedir. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde bir asansör faciasında 10 vatandaşımız vefat etti. İlimizde de bir doktor kardeşimiz asansör kazasında vefat etti. Aynı durumun Tuşba ilçemizde de yaşanmaması için böyle bir çalışma yapıyoruz. İnşallah bu çalışmamızla vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde asansör kullanmalarını sağlayacağız. Bunun için bu alanda bizlerle birlikte çalışacak olan TSE yönetimine teşekkür ediyorum. Bu bağlamda asansörlerin yapıya uygunluğundan, periyodik bakımlarına kadar kontrollerimizi yapacağız. Uygun olmayan yerlerde gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. En ufak ihmalsizliği göz ardı etmeyeceğiz. Sonuçta vatandaşlarımızın can güvenliği söz konusudur.” ifadelerini kullandı.

Türk Standartları Enstitüsü Muayene ve Gözetim Merkezi Başkanı Topel Gül ise Türkiye genelinde 20 temsilcilik ve 500 firma ile çalıştıklarını söyledi.

TSE’nin dünyada bir marka olduğunu ifade eden Gül, Türkiye’deki asansör muayene ve kontrolünün yüzde 70’inin yapmalarına rağmen hedeflerinin daha büyük olduğunu belirtti.

Gül, “Geçenlerde kontrol ve muayenesini yaptığımız asansörlerin yüzde 80’inin de olumsuz sonuç çıktı. Bunlara kırmızı etiket yapıştırdık. Can ve mal güvenliği açısından bugün araçlarımızın nasıl yılık muayenesini yapıyorsak asansörlerimizde periyodik olarak her yıl kontrollerini yaptırmak zorundayız.” dedi.

Tuşba sınırları içerisinde bulunan apartman ve sitelerin bir envanterini çıkaracaklarını ve onların muayenelerini yapıp uygunsuz çıkanı kırmızı etiket vuracaklarını söyleyen Gül, “Elinde bir çanta alıp, yeri olmayan ve sigortalı eleman çalıştırmayan bakım firmaları var. Bizden yeterlilik belgesi almayan hiçbir firmaya bakım yaptırmıyoruz. İstanbul’da yaşanan asansör kazasında aşırı yük taşımaktan değil, kurum hatasından kaynaklandı. Asansörü kuran ayrı ve kontrolünü yapan ayrı olmaz. Ayrıca asansörünün muayenesini yaptırmak istemeyen yöneticilerden de imza alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile Türk Standartları Enstitüsü Muayene Gözetim Merkezi Başkanı Topel karşılıklı olarak protokolü imzaladılar. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir