• DOLAR 32.344
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2241.691
  • ...
Van'da "Kâğıt Öldü, Yaşasın Özgürlük!" etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen etkinlikte Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), E- İmza, TÜRKKEP E- Dönüşüm çözümleri (E-fatura, E-Defter, E-arşiv, E-Mutabakat) ile birlikte KEP başvuru ve kayıt süreci ele alındı.

Van Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen etkinlikte bir açıklama yapan TÜRKKEP Sorumlusu Okan Dedeoğlu, “İnsanlar bu kadar yazmaya çizmeye devam ederse ve bu kadar da kağıt tüketme oranı değişmezse ağaç kalmaz. Ağacın olmadığı yerde oksijen de olmaz. Aslında geldiğimiz duruma çevrecilikle bakmamamız lazım.” dedi.

“Adalet şuan güvenilmez hale gelmiştir”

Dedeoğlu, “1960 yılında bilgisayar diye bir şey yapılmış. Nedeni bir yerden bir yere bir şey yolladığı zaman birçok sorun çıkıyor. İş mahkeme kapısına kadar gidiyor. Adalet şuan güvenilmez hale gelmiştir. Adalet insanların ilk başvurması gereken yerken en son başvurduğu yer olmuştur. Amerika’nın 2000 yılında keşfettiği KEP şuan bizdeki adı KEP olarak geçiyor. Bu bildiğimiz e-maile benziyor. Bir e-mail düşünün karşı tarafa bir şey gönderirken, e-imza olmadan tabi gitmiyor. E-imza kontrolü, zaman damgası bunların kontrolü yapılıyor. Eğer bunlar doğruysa karşı tarafa ulaşıyor. Ulaştığı zaman bu içerik artık hukuki olarak varmış sayılıyor. Ama burada kullanılan teknoloji çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.

“E-mail karşıya varıncaya kadar bir milyona yakın beyin üretiyor”

Kullanılan teknolojinin içerisinde lob denilen bir icat olduğunu söyleyen Dedeoğlu, “E-mail karşıya varıncaya kadar bir milyona yakın beyin üretiyor. Yani birkaç saniyelik bir şey gibi geliyor fakat bir milyon beyin oluşturuyor. Yani başka bir kimsenin bu teknoloji sayesinde okuma, değiştirme ve varmama şansı yok. Herhangi bir kişi tarafından buna müdahale edilme şansı da yok. Herkes kendi kullandığı web adresini devlete bildiriyor. Devlet bunları takibe alıyor. Avrupa Birliğinde bu iş devlet işi olarak kabul ediliyor. Türkiye zaten bunu kabul etti ve Avrupa ile sözleşme imzaladığı için Türkiye de Avrupa’nın bire bir aynısını kullanıyor. Yani bizde bu iş Bilgi Teknoloji Kurumuna bağlı çalışılıyor. Bu kurum Başbakanlığa bağlı ve Türkiye’nin en önemli kurumları arasında yer alır.” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir