• DOLAR 32.34
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2238.87
  • ...
DİMED, gazetecinin darp edilmesini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), yaptığı basın açıklamasıyla İlke Haber Ajansı Mardin muhabiri Mehmet Salih Keskin`in haber için gittiği hastanede hastane müdürünün de aralarında bulunduğu sağlık personeli tarafından darp edilmesini kınadı.

 Saldırının anlatıldığı açıklamada, Mardin’de darp edilen bir öğretmenin mağduriyetini haberleştirmek için özel bir hastaneye giden İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabiri M. Salih Keskin`in, hastane müdürünün de aralarında bulunduğu personelin saldırısına uğrayarak linç edilmek istendiği belirtildi.

 Açıklamada, "Toplumda yaşanan mağduriyetleri gündeme getirmek ve dürüst bir şekilde haber yapan tüm gazetecilere, sahip çıkmak toplumun her kesiminin görevi iken, bazı insanların kendi menfaatlerini toplumun menfaatlerinin önüne alarak insanlara haksızlık etmesi ve bu haksızlıklarının üzerini zorbalık ve şiddetle örtmeye çalışması kabul edilebilir bir durum değildir. Saldırıyı insanlık dışı bir davranış olarak görüyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. " denildi.

 Son günlerde özellikle bölgede, basın mensuplarına yönelik saldırılardaki artışa dikkat çekilen açıklamada, basın mensubuna yönelik saldırının, zaman zaman şiddete maruz kalan ve basın tarafından mağduriyetleri gündeme getirilen sağlık personelleri tarafından gerçekleştirilmesinin üzüntü verici olduğu ifade edildi.

 Basın mensuplarına yönelik saldırılardaki artışın kaygı verici olduğu vurgulanan açıklamada, "Toplumun vicdanı ve sesi olan gazetecilere yönelik yapılan saldırıların cezasız kalmaması ve son olarak Mardin’de yaşanan bu menfur olayın faillerinin bir an evvel hak ettikleri cezaya çarptırılmasını sağlamak da mülki idare amirleri başta olmak üzere tüm yetkililerin görevleri dâhilindedir.

 Bir kez daha meslektaşımız Sayın M. Salih Keskin’e geçmiş olsun diyor, gazetecilere yönelik böyle menfur olayların tekrarlanmaması temennisinde bulunuyoruz."  denildi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir