• DOLAR 32.341
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2240.918
  • ...
Çift minareli üniversite camisinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Cuma namazı öncesinde cami önünde düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, “İyi bir insan olmak bir nasip meselesidir. Güzel insanlardan asaletli işler çıkar. Burada açılışını yaptığımız cami ve yapılmasına vesile olanlar kendi güzelliklerini bu vesile ile ortaya çıkarmışlardır. Onları imrenerek izliyoruz. Makamları cennet olur inşallah. Bu açıdan bu güzel eseri üniversitemize kazandıran Eren ailesine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, “Bugün üniversitemizde farklı bir mutluluğu yaşıyoruz. Bizler Eren Ailesine üniversitemize cami olarak yaptırdıkları bu hayrına müteşekkiriz. Hayırlarının bu şekilde devam etmesini diliyoruz.” diye konuştu.

Alimlerin ve evliyaların diyarında böyle bir eserin inşa edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ise, “Üniversiteye böyle bir eseri oluşmasına vesilen olan Eren Ailesine teşekkür ediyoruz. Rabbim böyle arkadan hayır işleri yapan evlatları cümlemize nasip etsin. Burada evlatların yaptığı hayırlı işler ahrette anne ve babalarının makamının yükselmesine vesile olur.” dedi.

Daha sonra konuşan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, “Burada açılışını yapmak üzere geldiğimiz bu mekan kutsaldır. Değişik eğitim yatımlarıyla beraber olduk. Buranın anlamı büyüktür. Cumhuriyetin ilk müftülerinden olan Abdulmecit Eren’in torunlarıyız. İsmini verdiğimiz babamızın bir özelliğini açıklamak isterim. Hastalığı dışında bir vakit namazını kaçırmamıştır. Bu mekânın açılışı ile birlikte ruhu şad olacaktır. Bu konuşmayı dini yükümlülükleri ve bilgileri benden daha fazla olan Ziya abimin yapmasını isterdim. Kendisi 52 kez Kabe’yi ziyaret etmiş biridir. Dini yükümlülükleri açısından benden daha iyidir. Biz de dedemize babamıza benzemeye çalışıyoruz. Burası üniversitemize ve Bitlis’imize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Program kurdele kesilmesi ile devam etti. Cuma namazının ardından program sona erdi. Açılışa Bitlis Valisi Orhan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) üyeleri, işadamları ve vatandaşlar katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir