• DOLAR 32.326
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2241.643
  • ...
Gazetecinin Darp Edilmesine Kitlesel Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlke Haber Ajansı (İLKHA) Mardin Muhabiri Mehmet Salih Keskin’in dün akşam Mardin Park Hastanesi yönetimi tarafından darp edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, Mardin Gazeteciler Derneği, Mezopotamya Gazeteciler Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri darp edilen hastanenin önünde toplanarak Nusaybin ilçesinde öğretmenlik yapan Mesut Çetin, rahatsızlığı bulunan eşini tedavi için getirdiği hastanede, görevlilerle tartışma olayını görüntülemeye çalışan İlke Haber Ajansı muhabiri Mehmet Salih Keskin`in darp edilmesini kınadı.

Darp edilen Keskin ve Çetin`inde aralarında bulunduğu Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, Mardin Gazeteciler Derneği, Mezopotamya Gazeteciler Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri adına açıklama yapan gazeteci Nazmi Akyol, son zamanlarda gazetecilere şantaj, tehdit ve bir takım sindirme olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Akyol, “Yaptıkları haberlerden ötürü önce kaçak elektrik kontrolü bahanesi ile DEDAŞ tarafından iş yerlerine baskın yapılarak sindirilmeye çalışılan gazeteciler, şimdi de özel bir hastanenin önünde haber takibi yaparken tartaklanmıştır.” dedi.

Son olarak Muhabir Keskin`in hasta önünde linç edilmek istendiğini ifade eden Akyol şunları söyledi: “Önceden tehdit edilerek görüntü alınması engellenen gazeteci Salih Keskin arkadaşımız, ağza alınmayacak hakaret ve küfürlere maruz kalmış, ardından da aralarında hastane yöneticililerinden, doktorlarına ve temizlikçilerine varana kadar onlarca kişi tarafından dövülerek linç edilmeye çalışılmıştır. Olay yerinde bulunan ve yediği dayağın etkisiyle Fotoğraf makinesi ve kamerası kırılan meslektaşımızın dövülmesi anında olay yerinde bulunan 20’ye aşkın polisin olaya adeta seyirci kalmıştır. Yoğun darbelerden kaynaklı, sırtında ve bacaklarında izler ve morarmalar bulunan hasta sahibi öğretmen ile meslektaşımız, Mardin Devlet Hastanesine götürülerek iş göremez raporu almıştır.”

Yaşanan üzücü hadise gazetecilerin ne kadar zor şartlar altında görev yaptığına bir kez daha şahit olunduğunu aktaran Akyol, “Yaşanan olayda asli işini yapmaya çalışırken dövülen Salik Keskin arkadaşımızın şahsında Mardin’de görev yapan bütün arkadaşlarımız dövülmüştür. Mardin’de faaliyet gösteren; Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, Mardin Gazeteciler Cemiyeti, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Olarak üyelerimizden herhangi bir gazetecinin yalnız ve çaresiz olmadığının altını çizerken; Salih Keskin kardeşimizin şahsında bütün meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyor, Cemiyetlerimize üye herhangi bir üyeye yapılabilecek sözlü ve eylemli saldırıları karşı etkisiz kılacak hiçbir girişimden kaçınılmayacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.

Muhabir Keskin ise talihsiz bir olay yaşadıklarını hastane çalışanları tarafından darp edildiğini ifade etti. Bu tür olayların son zamanlarda arttığını, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden bu tür saldırılarda olaya el atmasını talep ettiklerini belirten Keskin, “Başbakanlık düzeyinde gazetecilerin sorunlarına el atılmazsa bu tür olaylar artarak devam edecektir. Bende bu konuda hem darp raporu alarak hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Biz bunun arkasındayız. Olayı yargıya taşıyıp bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz.” diye konuştu.

Basın mensupları bir dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir