• DOLAR 32.345
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2240.599
  • ...
STK`lardan birlik çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da faaliyet yürüten 13 STK, bu gün Cuma namazı sonrası Diyarbakır Ulu Camii önünde yaptıkları basın açıklamasıyla, Suriye’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Açıklamada, İslam dünyasının aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak birlik olması gerektiği ifade edildi.

“Karanlık güçler Suriye ve ırakta halk kitlelerine büyük acılar yaşatmaktadırlar”

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan İsmail Kaya, Suriye’de yaşanan savaşın 4’üncü yılına girdiğini ve bu savaşın önünün bir türlü alınamadığını belirtti.

Kaya, “Bölge devletleri çözümden ziyade stratejik ve mezhepsel faktörleri  öncelikli kılarak Katliamların devam etmesine  sebep olmaktadırlar. Bu çözümsüzlük süreci içerisinde sorunu İslami usullerden ziyade kendi yöntemleriyle çözmeye çalışan bazı gruplar ve karanlık güçler mevcut olan zulme zulüm katarak Suriye ve ıraktaki halk kitlelerine büyük acılar yaşatmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.                                                                          

“İhtilafları bir kenara bırakıp birlik olalım”

Batılı devletler ve Ortadoğu’daki müttefiklerinin kendi menfaatleri için İslam coğrafyasını yeniden dizayn etmeye çalıştıklarını belirten Kaya, bölgede yaşayan başta Kürt halkı olmak üzere diğer insanların kan ve gözyaşının akmasına sebep olduğunu söyledi.

Kaya, “Bu vahşi saldırıları ve kirli oyunları durdurmanın tek yolu birlik olmaktır. Bu vesileyle özelde Kürdistan Halkını genelde tüm İslam dünyasını aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp birlik olmaya davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.

“Bu insanlara yardım etmek hem İslami hem de insani bir görevdir”

Meydana gelen saldırılar neticesinde çocuk, kadın ve yaşlı on binlerce savunmasız insanın yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kaldığını ve Türkiye ye göç etmek durumunda olduklarını belirten Kaya, beraberlerinde hiç bir şey alamadan göç eden bu insanlara yardım etmenin hem İslami hem de insani bir görev olduğunu söyledi.

Kaya, “Kurban Bayramının yaklaştığı bu günlerde, her türlü yardım malzemesine, gıda, giyim ve battaniyeye ihtiyaç duyan Kürt kardeşlerimize yardım etmek daha da önem kazanmaktadır. Devlet kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini, işadamlarını ve tüm halkımızı acilen yardıma davet ediyoruz. Evimizde, camide, iş yerinde bulunduğumuz her yerde mazlum kardeşlerimiz için dua edelim ve insanları duyarlı olmaya davet edelim.” Çağrısında bulundu.

(Ali Adiyaman / Hüseyin İçli - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir