• DOLAR 32.334
  • EURO 35.216
  • ALTIN 2246.85
  • ...
Akdoğan: Mazlumun kimliğini sormuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Bir grup gazeteci ile birlikte üç günlük Güneydoğu Anadolu Bölgesi turuna çıkan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Gaziantep’e geldi. Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret eden Akdoğan, Kobani’den Türkiye’ye sığınan Kürtler ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, mazlumun kimliğini sormadıklarını gelen kim olursa olsun ona sahip çıkmaya çalıştıklarını belirti.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Valilik ziyaretinin ardından, Emek Mahallesinde yapımı tamamlanan Emek Anaokulu ve Kreşi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Törende bir konuşma yapan Akdoğan,  “Biz mazluma kimliğini sormuyoruz. Gelen her kim olursa olsun etnik kökenine, dinine, mezhebine bakmadan kim mazlumsa ona sahip çıkmaya çalışıyoruz. Birtakım sorunların yaşandığını biliyorum. Bunun ürettiği birtakım sosyal travmalar ve sorunların olduğunu da biliyorum.  Biz birisi darda kaldığında, sıkıştığında can havliyle çoluk çocuk, yaşlı insanlar ortaya atıldığında biz onların önüne duvar öremeyiz. Onları reddedemeyiz. Bu bir insanlık meselesidir. Bu, ahlaki bir duruştur. İşte bir buçuk milyon göçmene ev sahipliği yapıyoruz. O çok konuşan birtakım ülkeler var. Bunlar kaç kişiyi ağırlıyor acaba veya bu insani yardım konusunda ne kadar taşın altına elini koyabilirler. Bu noktada Gaziantep’in saygıdeğer büyük insanlarının büyük bir fedakârlık gösterdiğini bu insanlara gönlünü açtığını biliyorum. Burada yaşanan birtakım insani, sosyal sorunlar olabilir. Bunu da inşallah devletimizin imkânlarıyla, sivil toplum dayanışmasıyla zaman içerisinde bunların aşılacağına inanıyorum.”dedi.

28 Şubat sürecinde yaşanan büyük mağduriyetlerin yeni eğitim sistemiyle kalktığını savunan Akdoğan, “Bu çerçevede muhtevanın gelişimi için de son dönemde ciddi değişiklikler yapıldığını özellikle bu 4+4+4 sitemiyle 28 Şubat sürecinde yaşanan büyük mağduriyetlerin bu şekilde ortadan kaldırıldığını görüyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan ve Gaziantep’in eğitim sorununa vurgu yapan Vali Erdal Ata ise, “İlimizin en önemli sorununun eğitim olduğunu daima her ortamda gündeme getiriyoruz. Şu anda 500 bin civarında öğrencimiz okullarımızda eğitim görüyor. İlköğretimde okullaşma oranı bakımından Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Orta öğretimde Türkiye ortalamasına yakınız ama okul öncesinde maalesef Türkiye ortalamasının gerisindeyiz. Geçen yıl yüzde 9 olan okul öncesindeki eğitim oranımız bu sene 34-35’lere çıktı. Yüzde 5 buçuk 6 oranında arttırdık. Ama hedefimiz bu oranı yüzde 100’e çıkarmak.”şeklinde konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ise, “Eğitimde önce çocuk, sağlıkta önce çocuk dedik. Biz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bütün çocuklarımızın eğitim hakkında özellikle 3-6 yaş gurubunda şehrimizin ihtiyacı olan kreş desteğini ve okul öncesi eğitimde yoğun bir şekilde alanda olalım, çocuklarımızı temelden düzgün bir şekilde, iyi bir şekilde, faydalı bir şekilde yetiştirelim istiyoruz. Çünkü bilim dünyasının söylediği çok önemli bir şey var. Atalarımız da bunu çok güzel ifade etmişler. ‘Ağaç yaş iken eğilir.’ Bilim dünyası 3-6 yaşı çok önemsiyor. Kişiliğin, karakterin oluştuğu bir yaş gurubu. İşte tam o zaman yanlarında olalım. Ailelerimizle çocuklarımızın yaşamına dokunalım.”ifadelerini kullandı

Yapılan konuşmaların ardından Emek Anaokulunun açılışı yapıldı.

Akdoğan’ın Gaziantep’in ardından Şanlıurfa ve Mardin’i ziyaret edeceği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir