• DOLAR 32.342
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2237.584
  • ...
Muhtarlara "Madde Bağımlılığı ve Zararları" eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Batman merkez, ilçe ve köy muhtarlarına madde bağımlılığı ile ilgili eğitim verildi.

Buna göre Batman Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Madde Bağımlılığı ve Zararları” konulu eğitim verildi. Eğitime Batman merkezi, ilçe merkezleri ve köy muhtarlarının tümü davet edildi.

Gerçekleştirilen eğitime Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar, Şube Müdürü Yahya Yetiz ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Alt Komisyonu üyeleri katıldı Eğitim sırasında Şube Müdürü Yahya Yetiz tarafından madde bağımlılığı ile mücadelenin önemi, konuyla ilgili muhtarlardan beklentiler dile getirilerek destekleri istenildi.

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Alt Komisyonu üyesi TUBİM İl Görevlisi Serkan Menderes tarafından da Komisyonun yapısı, çalışma alanları, madde bağımlılığı, bağımlılık yapıcı maddeler ve zararları, madde bağımlılığından çocukları ve gençleri koruyabilmenin yolları hakkında bilgi verildi.

Eğitim sonrasında katılan tüm muhtarlara Madde Bağımlılığı İle Mücadele Alt Komisyonunca hazırlanan afiş, broşür, kartvizit ve kitapçıklar dağıtıldı.

Programla ilgili Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, “Batman Valiliği Makamı Başkanlığınca gerçekleştirilen İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu 10. Toplantısında “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonunca Sivil Toplum Kuruluşları ve Yerel Yönetimlerin ziyaret edilmesi, Komisyonun yapısı, çalışmaları hakkında bilgi verilmesi ve madde bağımlılığı ile mücadele alanında desteklerinin istenilerek ortak çalışma yürütülmesi” kararı alınmıştır. Alınan karara istinaden; Batman’da kurulan Türkiye Muhtarlar Derneği ile Tüm Muhtarlar Derneği ziyaret edilerek, Komisyon hakkında bilgi verilmiş ve mücadeleye tüm muhtarların dahil edilebilmesi için eğitim verilmesi kararlaştırılmıştır.” denildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir