• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
Öğrenciler Avrupa'da staj yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Mudanya’nın Mürsel köyü muhtarlığı öncülüğünde, köy halkı ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla yaptırılan ve 2012-2013 eğitime başlayan Mürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa’da staj yapacak.

Okul tarafından 2014 teklif çağrısı döneminde hazırlanan Onkoloji Hemşireliği (ONKOHEM) adlı proje AB Başkanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenmeye değer görüldü. Bin 482 proje arasından desteklenmeye değer görülen 221 proje arasına ONKOHEM isimli proje 47 bin 792 Euro hibe almaya hak kazandı. Erasmus + Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği programı kapsamında hazırlanan projede hemşirelik öğrencilerinin Onkoloji hemşireliği ile ilgili Avrupa da staj yapması öngörülüyor.

Proje kapsamında 2015 Nisan ayın da 30 Hemşirelik öğrencisi, iki refakatçi ile birlikte 14 gün süre ile Almanya ve İspanya’da Onkoloji hemşireliği ile ilgili staj yapacak. Öğrenciler, proje konusuyla ilgili uygulamaları yerinde görme ve uygulama fırsatı bulacaklar. Ayrıca katılımcılar proje sonunda alacakları Europass Dil ve CV belgeleriyle mesleki kariyerleri açısından iyi bir referans elde etmiş olacaklar. (Zeki Aras – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir