• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İSMEDDER: Yönetimi, gazeteci darp eden hastane sağlıklı çalışamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul - Özel Mardin Park Hastanesi yönetici ve görevlileri, hastanelerine giden bir hastanın hastane yönetici ve görevlileri tarafından darp edildiği iddiası üzerine olay yeri olan hastaneye giden İlke Haber Ajansı (İLKHA) Mardin muhabiri Salih Keskin’i de darp etmelerine İSMEDDER’den sert tepki geldi. Agresif tavırlar sergileyen böyle bir hastanenin sağlık hizmeti veremeyeceğini belirten İSMEDDER, saldırıyı sert bir dille kınayarak Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

İşte İSMEDDER`den olaya ilişkin yayınladığı açıklamanın tam metni:

“Gün geçmiyor ki görevini yerine getirmek isteyen gazeteciler türlü türlü saldırılara maruz kalmasın. Bunun son örneğini Mardin’de görüyoruz. Özel Mardin Park Hastanesi yönetimi ve çalışanlarının öğretmen olan bir hastasını darp ettiği haberini alan İlke Haber Ajansı (İLKHA) Mardin Muhabiri Mehmet Salih Keskin de aynı akıbete uğrayarak darp edilmiştir.

Hastane önünde hem de polislerin gözleri önünde hastane yönetimi ve çalışanlarının saldırısına uğrayan gazeteci Keskin, ağır darbeler almış ve üstüne üstlük tehdit edilmiştir. Biz, İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) olarak bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, basın ve medya mensubu meslektaşımıza yönelik bu tür saldırıları gerçekleştirenlere yönelik ağır müeyyidelerin uygulanmasını istiyoruz.

Agresif tavırlarla sağlık hizmeti verilemez

Mardin gibi güzide bir şehirde halkın sağlığı için çalışması gereken özel bir hastanenin, hastasına yönelik olarak sarf ettiği ‘12 liranı al, defol git’ diyebilecek kadar agresif bir pozisyonla hizmet vermesi düşünülemez. Hastane yönetimi ve çalışanlarının hemen akabinde haber için gelen gazeteciyi ağır bir şekilde darp etmeleri kabul edilebilir bir durum değil.

Sağlık Bakanlığı`nı göreve çağırıyoruz

Tarafların şikayetçi olduğu ve olayın mahkemelere intikal edeceği malumdur. Ancak toplumun sağlığı için çalışan hastanelerin böylesi davranışlar içerisinde olmasının çok kötü sonuçlar doğuracağı gerçeğine karşılık Sağlık Bakanlığı’nın olaya el atarak bu özel hastane hakkında soruşturma açması gerektiğine inanıyoruz. Gazetecinin haber alma özgürlüğünü engelleyerek suç işleyen ardından darp ederek daha büyük bir suç işleyen Özel Mardin Park Hastanesi yönetimi, halka yönelik sağlıklı bir hizmet veremez.” (Mürza BUGÜN – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir