• DOLAR 32.343
  • EURO 35.224
  • ALTIN 2247.177
  • ...
Efkan Ala`dan PKK`ye Yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, AK Parti il başkanları toplantısına girişinde IŞİD saldırılarının ardından Kobani`den Türkiye`ye giriş yapanlar ve çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

Âlâ, KCK`dan gelen `Kobani saldırısı çözüm sürecini sonlandırmıştır` açıklamasına tepki gösterdi, süreçte asıl söz sahibinin hükümet olduğunu vurguladı:

"Çözüm süreci, bizi yönlendirenlerin yönlendirmesiyle değil bizim yönlendirmemizle devam ediyor. Bu konuda çok fazla provokasyon olabileceğini, çeşitli girişimlerin olabileceğini öngörüyorduk zaten, bu bizim için sürpriz değil. Şu an önemli olan Türkiye`nin kararlılıkla yola devam etmesi. Halk bu meselenin çözülmesini istiyor. Önemli olan da bu. Biz ne yapacağımızı; hangi zaman, hangi gün, ne adım atacağımızı biliyoruz. Oradan bir açıklamayla, buradan bir açıklamayla değil, bizim açıklamalarımızla yola devam ediyoruz."

Bölgedeki asayiş problemlerinin çözülmesi gerektiğini belirten İçişleri Bakanı, herkese "terör sorununun Türkiye`nin gündeminden çıkması için katkı vermeye" çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir