• DOLAR 32.339
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.72
  • ...
Avusturalya Konsolosu İHD`yi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İHD Diyarbakır Şube başkanının Raci Bilici, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret eden Avusturalya Konsolosu Christine Mackay’e, Türkiye’yi şikâyet ederek, devletin Kürt sorununun çözümü ve çözüm sürecinin devam etmesinde samimi olmadığını söyledi.

Kürt Sorunu, çözüm süreci ve bölgede meydana gelen insan hakları ihlalleri ile ilgili konuları anlatarak hükümetin bu konudaki tutumundan şikâyet eden Bilici, çözüm sürecinin bölge üzerindeki yansımaları ve hükümetinin bu konudaki tutumuna dair bilgilendirmede bulundu.

Hükümetin çözüm sürecinin zeminini güçlendirecek adımlar atmadığını iddia eden Bilici, karakol-kalekol, güvenlik yolu ve barajları gibi sürdürülen çalışmaların çatışmayı tetiklediğini ileri sürdü.

Bu durumun güvenlik ortamını tehdit ettiğini ve bölge insanlarında güven kaybına yol açtığını söyleyen Bilici, koruculuk sisteminin halen sürdürülüyor olmasının, çözüm süreci önünde duran önemli bir engel olduğunu söyledi.

Bölge insanının ifade ve örgütlenme özgürlüğü kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalara ve gösterilere karşı polisin orantısız müdahalelerde bulunduğunu söyleyen Bilici, son zamanlarda işkence, gözaltı ve tutuklanmalarda da artış olduğunu belirtti.

Bölgedeki gelişmeleri ve meydana gelen ihlalleri yakından izlediklerini belirten Mackay ise, görüşmenin ardından dernek binasından ayrıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir