• DOLAR 32.344
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2238.88
  • ...
TEMA Vakfı Dicle Üniversitesi'ni ağaçlandıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - TEMA Vakfı Diyarbakır İl Temsilcisi Prof. Dr. Necmettin Pirinççioğlu, ve beraberindeki heyet, Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün’ü makamında ziyaret ederek üniversitenin ağaçlandırılması ile ilgili yapılabilecek ortak çalışmalar üzerinde görüştü.

Dicle Üniversitesi’nde yeterli çam ağacının bulunduğunu dile getiren Tema Vakfı Diyarbakır İl Temsilcisi Prof. Dr. Necmettin Pirinççioğlu, meşe ağacının dikilmesi için yardıma hazır olduklarını söyledi.

Kendisinin de bir TEMA Vakfı üyesi olduğuna vurgu yapan Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, TEMA Vakfı ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Dicle Üniversitesi’ne bu güne kadar yaklaşık 1 milyonun üzerinde çam ağacının dikildiğine dikkat çeken Eyigün, bu sayının Diyarbakır adına çok önemli olduğunu ifade etti.

Eyigün, “Bizler yeni yaptığımız peyzaj çalışmalarında bunu dikkate alarak, fakültelerin yakın çevresine sık çam ağaçları dikmiyoruz. Üniversite arazimiz çok geniş olduğundan çam ağaçlarını daha uzak yerlere dikmeyi tercih ediyoruz. Üniversite öğrencilerinin özgürlük algısıyla örtüşen daha geniş ve ferah alanlar oluşturmaya gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin sonunda Dicle Üniversitesi ve TEMA Vakfı arasında ortak bir protokol ve çalışma yapılması kararı alındı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir