• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2238.43
  • ...
 Devlet Dershanesi Nasıl Olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devletin öğrenci ve mezunlara vermeyi planladığı ücretsiz sınava hazırlık kurslarının tedayları netleşmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, kursların yönergesini hazırladı. Buna göre kurslar, kapasitesi ve öğrenci potansiyeli yeterli olan orta okul ve liselerle halk eğitimi merkezi müdürlükleri bünyesinde açılacak. Mezunlara yönelik kurslar halk eğitim merkezlerinde açılacak. `Devlet dershanesi`nin çalışma prensipleri şöyle olacak:

- Kurslar, birinci dönem ekim ayının, ikinci dönem ise mart ayının ilk gününde başlatılacak.

- Kursun açıldığı haftadan sonra öğrenci kaydı yapılmayacak. Kurslara başka okullardan da öğrenci kabul edilecek.

- Okullardaki kurslar, çalışma günlerinde ders saatleri dışında saat 22:00`ye kadar verilebilecek. İhtiyaç duyulması halinde cumartesi, pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde de kurs açılabilecek.

- Her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmayacak. Kurslarda yararlanılacak temel kaynaklar ders kitaplarından oluşacak.

- Sınıftaki öğrenci sayısı 10`dan az; 20`den fazla olamayacak.

- Adaylar ve veliler öğretmen tercihinde de bulunabilecek.

- Kurslarda öncelikle tecrübeli öğretmenler tercih edilecek.

- Derslere devam mecburi olacak. Toplam ders saatinin altıda biri kadar devamsızlık yapanın kaydı silinecek. Öğrenciler aynı dönemde başka kursa devam edemeyecek.

- Kurs merkezlerinde her ay bir deneme sınavı yapılacak. Değerlendirme sonuçları analiz edilerek, eksikliği görülen konular tamamlanacak.

Türkiye Gazetesi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir