• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Adanmışlıkla Gelen Fedakarlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Arzu Demir / Nisanur Dergisi
 
Rahman ve Rahim olan Allah`ın adıyla…

Evlilik, erkek ve kadın için dünya hayatının tüm zorluklarına, musibetlerine ve belalarına birlikte katlanılan en ulvi müessesedir. Müslüman gençler gözlerini haramdan sakınmak için yaptıkları gibi İslam dinini daha iyi yaşamak ve davanın ağır olan yükünü paylaşmak için de evlilik yaparlar.

“De ki: Şüphesiz namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm yalnız âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.” (En’am / 162)

Kulluk kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’in bu ayetinin muhatabı olan bizler, yaşamımızın her anını Allah’ı memnun edecek, hoşnutluğunu kazanacak davranışlar sergilemekle vazifelendirilmişiz. Evlilik de Allah’a verilen sözleri yerine getirebilmek için önümüze konulmuş bir müessesedir. Tek başımıza yapamadığımız işlerde, İslam davasının yükünü kaldıramadığımız durumlarda eşimiz ile beraber Allah’ın davasını omuzlayarak hep birlikte kendimizi Allah’a ve İslam’a adamalıyız.

Allah’a adanmak ilk başta tüm benliğiyle kendini eşine adamaktan geçer. Evlendikten sonra nefsini, malını, vaktini, zevk aldığı her şeyini adamak...

Müslüman hanımlar hayatın bir bölümünü veya bütününü eşlerine adamışlardır. Adanan şeylerin Allah katında kabul görmesi için tümüyle adanması şartı vardır. Mademki bizlerin hayatı âlemlerin Rabbi olan Allah içindir o zaman sunduğumuz şeyleri eksiksiz sunalım ki kabul edilsin.

İslam tarihine baktığımızda hem dünya hem ahiret övgüsünü kazanmış hanımların (Hatice, Fatima, Asiye, Meryem) kendilerini Rablerine adadıklarını, adanmışlığın getirisi olan hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını görürüz. Bu özelliklerinden dolayı yüzyıllar önce yaşamalarına rağmen onları saygı ve sevgi ile anıyor, gösterdikleri fedakârlıklardan dolayı kendi çocuklarımıza onların isimlerini takıyoruz. Adanmışlıklarının gösterdikleri fedakârlıkları örnek alıp bizler de onlar gibi olmak için çaba sarf ediyoruz.

Günümüzde boşanmaların hızla arttığı hepimizin malumudur. Sorunlu geçen bu evliliklerin, Resulullah (SAV) ve Onun hanesinin yaşamlarından haberlerinin olmadığı muhakkaktır. Kendini eşlerine adayan Asr- ı Saadet hanımları her türlü sıkıntıya, cefaya, yokluğa göğüs germişlerdir. Mümkün mertebe maddi sıkıntılarını eşlerine arz etmemişlerdir.

Hanımların kendilerini eşlerine adarken gösterilen fedakârlıkları anlatırken Hz. Hatice ve Hz. Fatima’yı (Allah ikisinden de razı ve hoşnut olsun) anlatmadan geçemeyeceğim. Allah’ın selamına mazhar olan Hz. Hatice annemiz inandığı İslam uğruna tüm servetini, rahat ve...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir