• DOLAR 32.341
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2245.822
  • ...
Ceylanpınar'da Rasulayn tedirginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Kobani’de IŞİD ile YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmalar Ceylanpınarlıları tedirgin ediyor. Halk, Kobani’den sonra IŞİD Rasulayn ilçesine de geleceği korkusunu yaşıyor. Haber kaynaklarının ‘IŞİD’in  Rasulay’a 15 kilometre kadar yaklaştı’ şeklindeki haberleri ise bu telaşı arttırıyor.

“Ceylanpınar’da kimse yatağında rahat uyuyamıyor”
Olaylardan maddi ve manevi etkilendiğini belirten ilçe sakinlerinden Ercan Turgay, “IŞİD’ten dolayı kaygılıyız. Karşımızda bulunan Rasulayn ilçesindeki akrabalarımız için endişeleniyoruz. Ceylanpınar halkı olarak diken üzerindeyiz. Devlet yetkililerin bu konuda bizleri aydınlatması lazım. IŞİD’in şuanda Rasulayn’e 15 kilometre yakında çatıştığını duyduk, eğer bu haberler doğru ise insanların can güvenliği tehlikede demektir. Suriye’de şuan da çatışmalar var insanlar, çocuklar ölüyor ve büyük bir göç dalgası var. Bu olaylar bizi sosyal, maddi, manevi ve psikolojik olarak etkiliyor. Ailelerimizin çocuklarımızın kaygıları, tedirginlikleri var.  Kimse rahat yatağında uyuyamıyor her an ölüm tehlikesi var. Gecen yıl burada 5 kişi hayatını kaybetmişti. Hala onların acısı sıcak bu şekilde günler geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Suriye’deki savaştan dolayı Ceylanpınar’a geldiğini söyleyen Rami El Hasan ise, “Şuanda Kobani’de şiddetli çatışmalar var. IŞİD’in Rasulayn’e de yaklaştığı söyleniyor.  Akrabalarımız, dostlarımız hepsi orada, onlar için endişeleniyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Oraya gidiyoruz, savaştan dolayı tekrar gelmek zorunda kalıyoruz. Burada da geçimimiz zor oluyor, çünkü her şeyimizi orada bıraktık. Artık bu savaşın bitmesini,  insanlarımızın ülkelerine, evlerine dönmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak –İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir