• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Trabzon'un doğusu, Rize ve Hopa çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlarak zamanla batı bölgelerimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akşam saatlerinden sonra İzmir ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçeleri, gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, zamanla Ülkemizin güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Gece saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kıyıları ile Uşak, Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra batısı parçalı bulutlu, gece saatlerinde Antalya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de gece saatlerinde güneybatıdan kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatısı parçalı bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu, gece saatlerinde batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Hopa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir