• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Çocuklarımızın açlığını hayvanlarımızın sütüyle giderdik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- İŞID ile PYD arasında çıkan çatışmalarda İŞID’in  Kobani’ye saldırarak Kobani’ye bağlı birçok köyü ele geçirmesinin ardından köylerini terk eden Kürtlerin Suruç’a bağlı Yumurtalık mevkiindeki umutlu bekleyişleri devam ediyor.

Günlerdir beraberinde getirdikleri hayvanları ve araçlarıyla birlikte sınırda bekleyen binlerce Kobanili mülteci, savaşın neticesini bekliyor. Çatışmalarda İŞID’in geri püskürtülmesi durumunda köylerine geri dönmeyi bekleyen birçok mülteci, her geçen gün durumun kötüleşmesinin ardından hayvanlarını ve araçlarını geride bırakarak Türkiye tarafına geçiyor.

Günlerdir tel örgülerinin dibinde hayata tutunma mücadelesi veren mülteciler, çocuklarının açlıklarını yanlarında getirdikleri hayvanların sütüyle giderdiklerini söyledi.

Sınırda bekleyen hayvanların da açlık ve susuzluktan sütlerinin bittiğini belirten mülteciler, yanlarında getirdikleri tek sermayeleri olan hayvanlarını ve köyüne dair umutlarını geride bırakarak belki de daha önce hiç görmedikleri Suruç ilçesine geçiş yapıyorlar.

Yanlarında getirmiş oldukları battaniyelerin üzerinde oturarak bekleyen Evîn Osman, “İŞID saldırılarından kaçarak önce Kobanê’ye sonra da bu sınıra geldik. Biz 7-8 gündür belki çatışmalar biter de köyümüze geri döneriz diye bekledik. Ama olmadı biz de Türkiye’ye geçemeye karar verdik.” dedi.

Günlerdir çocuklara ne yedirdiniz sorusunu cevaplayan Evîn Osman, sınırda beklerken acıkan çocuklarına hayvanlardan sağdıkları sütü içirdiğini söylemesi sınırda yaşanan mağduriyetin boyutunu gözler önüne serdi.

Kobani merkezden geldiklerini ifade eden Selwa Hemê ise, tüm akrabalarıyla beraber sınırı geçtiklerini belirterek, akrabalarıyla birlikte Gaziantep’e gideceklerini söyledi.

Kobani’ye bağlı Uvên köyünden geldiklerini belirten Gulistana Misoyê Bekrê, İŞID’in köylerini ele geçirmesi üzerine gece saat:10.00 sıralarında tüm eşyalarını geride bırakarak çocuklarını alıp kaçmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yanlarında hayvanlarını da getirdiklerini ifade eden Gulistana Misoyê Bekrê, ancak kendilerine izin verilmediği için tüm hayvanlarını geride bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. (Osman Gülebak-Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir