• DOLAR 32.339
  • EURO 35.194
  • ALTIN 2242.138
  • ...
Boş binalar madde bağımlısı gençlerin mekânı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da hemen hemen her mahallede bulunan ve 2011 yılından meydana gelen depremlerden dolayı yıkılmayı bekleyen birçok ağır hasarlı boş bina madde bağımlısı gençlerin mekânı haline geldi. Birçok genç ise bu binaları kötü niyetli olarak kullanıyor.  

Van’da Halilağa Mahallesi İkinisan Caddesi Kavşağı ve diğer mahallelerde bulunan boş binalar madde bağımlısı olan gençlerin mekânı haline geldi. Mahalla sakinleri, madde bağımlısı gençler yüzünden çocuklarını dışarı bırakamadıklarını belirterek, bu duruma çözüm istedi.

Halilağa Mahallesi sakinleri, İkinisan Kavşağı’nda bulunan ve 2011 yılında meydana gelen depremden sonra boşaltılan binanın madde bağımlısı gençlerin ve tinercilerin mekânı haline geldiğini, yetkililerin bir an önce bu binayı yıkması gerektiğini söyledi.

 “Bu binayı kullanan gençler çocuklarımıza kötü örnek teşkil ediyorlar”

Mahalle sakinlerinden D.O. ise çocuklarını dışarıya bırakmaya korktuklarını belirterek, “Depremden sonra boşaltılan bu bina kötü insanların mekânı haline geldi. Defalarca bu binanın yıkılması için yetkililere gitmemize rağmen bu bina yıkılmadı. Her gün madde bağımlısı olan gençler bu binada kalarak; tiner, esrar ve bunun gibi birçok maddeyi kullanıyorlar. Çocuklarımız bunları görünce çok etkileniyor. Bizde bundan dolayı çocuklarımızı dışarıya bırakmaya korkuyoruz. Bu binayı kullanan gençler çocuklarımıza kötü örnek teşkil ediyorlar. Gece geç saatlere kadar bu binada bağırma, çağırma seslerinden rahatsız oluyoruz. Yani Van’da bulunan bu tür birçok bina var. Bu binaların biran önce yıkılması gerekiyor. Yetkililerin bu olaya biran önce el atmasını bekliyoruz.” Dedi.

“Bu soruna karşı kalıcı bir çözüm istiyoruz”

Boş binayı kullanan madde bağımlısı gençlerin çocuklarına kötü örnek olduğunu belirten Mahalle sakinlerinden E.O. “2011 yılında meydana gelen depremler sonrası bu bina boşaltılmasının ardından çöp yığını ve gençlerin uyuşturucu binası olmaya başladı. Hastalık yayan bir ortam oluştu. Bu nedenle çok rahatsızlık duyuyoruz. Aileler, kadınlar sürekli bu gençlerin sözlü sataşmasına maruz kalıyor. Tinerciler, esrar kullananlar ve diğer madde bağımlıları sürekli bu binaya geliyor. Gece geç saatlerde bağırıp çağırarak bizleri rahatsız ediyorlar. Bu soruna karşı kalıcı bir çözüm istiyoruz.” Diyerek duruma tepki gösterdi.

“Yıllardır yıkılmasını beklediğimiz bina bizi tedirgin ediyor”

Mahalle sakinlerinden N.İ. ise  “2011 yılında meydana gelen depremlerde sonra yıkılmayan bu tür binalar madde bağımlısı gençlerin mekanı haline geldi. Rahatlıkla binaya girebilen ve mesken haline getiren gençlerin, burada toplanıp madde kullanması ve çevreyi rahatsız etmeye başlaması endişeye yol açıyor. Yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için gençler binayı rahatlıkla kullanıyorlar. Mahallemizde bulunan bina, madde bağımlısı gençlerin mekânı haline geldi. Tamamen harabeyi andıran binanın yıkılmaması ve önlem alınmaması istiyoruz. Yıllardır yıkılmasını beklediğimiz binanın kendi haline bırakılması bizi tedirgin ediyor. Tabi yine burayı kullanan bu çocuklar bizim çocuklarımız bunlara sahip çıkalım ve topluma kazandırmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Bunlar için yetkililer tarafından çalışma yapılmalı ve bu pırıl pırıl gençlerin kötü huylarından ve kötü alışkanlıklarından uzaklaştırılmasını istiyoruz. Bu bataklığa düşen gençlerin elinden birilerinin tutması gerekiyor.” Şeklinde tepkisini dile getirdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir