• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
`Kızlarımız başörtüsü yüzünden okullarını bıraktı `
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Okullarda inancı gereği başörtüsü takan öğrencilerin karşılaştığı `Başörtüsü yasağının` kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, geçmişte başörtüsü yasağı yüzünden birçok kızın okullarını bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

SP İl Başkanı İlhan, inancı gereği başörtüsü takan öğrencilere yıllardır uygulanan yasağın kaldırılması tüm kesimler tarafından sevinçle karşılandığını belirterek, artık kızların başörtülerini takarak rahat bir şekilde okullarına gideceğini söyledi.


Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası orta öğretimde başörtüsü serbestliği getirilmesini olumlu bulduklarını belirten İlhan, bu yasağın kalkması ile birlikte özellikle ülkemiz genelinde okullaşmanın yüzde yüze ulaşmasını sağlayacağını söyledi.

“Bu karar ülkemiz adına sevindirici bir karar olmuştur”

Daha önce Doğu ve Güneydoğuda ve Van’da orta öğrenimdeki birçok kızın başörtüsü yasağından dolayı okullarını 5. sınıftan sonra bırakmak zorunda kaldıklarını belirten İhan, “Milli Eğitim Bakanlığımız, orta öğretim kanununda yaptığı değişiklikle, artık ‘Başı açık’ ibaresi kaldırıldı. Bu karar ülkemiz açısından, öğrencilerimiz açısından sevindirici olmuştur. Ülkemiz adına geç  de olsa alınmış güzel bir karardır. Sonuçta orta öğrenim çağındaki kızlarımız Allah katında da yaşlarını tamamlamış akıl baliğ olmuş kızlarımızdır. Bu kızlarımızın okullarına daha kolay başörtüsü ile gidip gelmeleri, özellikle ülkemiz genelinde okullaşmanın yüzde yüze ulaşmasını sağlayacaktır.

Doğu ve Güneydoğuda ve ilimizde orta öğrenimdeki başörtüsü yasağından dolayı birçok kızımız, 5. Sınıftan sonra eğitimine devam edememekteydi. Fakat bu engel ortadan kalktığı için, birçok ailede kız çocuklarını ileriki dönemlerde, orta öğretim dönemlerinde, üniversite dönemlerinde artık çocuklarını okula gönül rahatlığı ile gönderebilecekler.

Geç de olsa alınmış olan bu kararda emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz. Bu karar ülkemiz adına sevindirici bir karar olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Başörtüsü yasağı ülkemizde büyük bir engeldi”

Saadet Partisi olarak atılacak her türlü iyi ve güzel adımın, insanlara faydalı olan her adımın yanında olduklarını belirten İlhan, “Başörtüsü yasağı ülkemizde büyük bir engeldi. Hem ülkemizdeki okullaşma açısından sıkıntıydı, hem aileler açısından sıkıntılıydı.Hem de birçok insanın eğitim nezdinde geri kalmasına sebep olmuştur.

Fakat bundan sonra bu uygulama ile kızlarımızın önündeki bu engelin kalkması ile, aileler  de gönül rahatlığı ile çocuklarını başörtülü bir şekilde okula gönderebileceklerini umuyoruz. Yüzde yüz okullaşma Türkiye’nin hedefidir.

Yüzde 85 civarında okuma yazması olan bir ülkeyiz. Özellikle bu rakam kızlarda biraz daha aşağıdadır. Böylelikle bu rakam daha da yükselecektir diye düşünüyoruz. Başörtüsü yasağının kalkması demek, kız öğrencilerimizin daha bilgili, daha kültürlü ve birçok alanda artık üniversite mezunu olarak iş hayatında ve gerekli yerrini almalarına vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.   

(Hacı Yılmaz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir