• DOLAR 32.34
  • EURO 35.197
  • ALTIN 2247.142
  • ...
Milletvekili olabilirsiniz ama memur olamazsınız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Memnu haklarını alarak seçilen siyasilerin milletvekillikleri kabul edilirken, mahkemeden memnu haklarını alarak adli sicil kaydını sildiren öğretmenin başvurusu kabul edilmedi.

2000 yılında Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan dindar kesime karşı başlatılan tutuklama ve mahkeme furyasından nasibini alan Mehmet Eğdemir, daha sonra memnu haklarının iadesi kararını almasına ve adli sicil kaydını sildirmesine rağmen öğretmenlik için yaptığı başvuru hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildi.

Başvurunun son günde reddedilmesi büyük bir haksızlıktır
Karar tepki gösteren Eğdemir, “12-18 Eylül tarihleri arasında öğretmen atamaları için başvuru süresi verildi. Ben de bu süre içerisinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulundum. Evraklarımı inceleyen oradaki daire müdürleri H.K. ve B.Ö., Şef memur L.Ş. ve Kabul memuru H.E. başvurumu kabul edeceklerini, bir sorun olmadığını ifade ettiler. Ancak başvurunun son günü olan 18 Eylül’de mesai saatinin bitiminde bana başvurumu reddettiklerini bildirdiler. Bunun sonucu olarak başka ilden başvuru yapma şansım da kalmadı. Hâlbuki daha önceden bana başvurumu kabul edeceklerini söylemeselerdi ya da en azından daha erken haber verselerdi başka bir yerden başvuruda bulunma imkânım olabilirdi. Nitekim Adana’dan gidip başka bir yerde başvuruda bulunan ve aynı durumda bulunan öğretmen arkadaşlarımın başvuruları kabul edildi.” dedi.

Yapılan keyfi bir uygulamadır
Adana’da dindar kesime yönelik birçok haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atıldığını ifade eden Eğdemir, “Keyfi muamelelerle anılan Adana bürokrasisi bir kez daha bu yüzünü bize acımasız bir şekilde göstermiştir. Oysa biz bürokrasideki son değişikliklerle bu durumunun düzeldiğini umut etmiştik. Meğer düzelen bir şey yok. Sadece önden senin yüzüne gülüyorlar, arkadan da aynı keyfi ve hukuksuz tutumlarını sürdürmeye devam ediyorlar.” şeklinde konuştu.  (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir