• DOLAR 32.335
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2241.275
  • ...
Çermik'te 3 Kur'an Kursu daha hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çermik ilçesinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla Kur’an kursları   da  ders başı  yaparken, bu yıl  3 yeni Kur’an kursu daha hizmete girdi.


Çermik İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı, geçen sene Kur’an  kursu sayısının 12 olduğunu , bu kurslarda 13 kurs öğreticisinin görev  yaptığını,  bu yıl ise yeni 3 tane daha Kur’an kursu açtıklarını belirterek,  “Bunlardan Karacveran köyü, Dilekpınar ve Kayagediği olmak üzere toplam kurs sayısını 15’e çıkardık.Bunlardan  Çermik kaplıca mevkiidinde olan yatılı kız Kur’an kursunun, tüm eksikliklerini giderdik.Bu yatılı Kız Kur’an kursunun bütün iaşesini biz karşılayacağız.Bu yatılı kız Kur’an kursumuz 60 yatılı, 40   ta gündüzlü olmak üzere 100 kişi  kapasitededir.Bu yatılı kız Kur’an kursunun kayıt dönemi ise 28 eylül ile 8 ekim  tarihleri arasında olacak.  8 ekim den sonra çocuklarımızı, kızlarımızı yatılıya alabileceğiz.Dışarıdan lise  ve  İmam Hatip okuyan kız çocukları gelip orada hafızlık yapabilecekler. Sınavlarına girip, aynı anda hem İmam Hatip,  hemde hafızlık yapabilecekler.Bu Kur’an kursumuz da bir  tane kadrolu öğretici görevlendirdik.  Bir   tane de Isparta’da hafızlık yapmış bir kız çocuğunu görevlendirdik.  Bu kız çocuğumuzun hafızlığı maşallah çok güzel.  Bu senede Kalecik köyünde ezbere hatim okudu .’’ dedi.


Gündüzlü   Kur’an Kursu hakkında  da bilgi veren Gargı,  ‘’Gündüzlü ders veren Kur’an kurslarımız   da eğitim ve öğretime başladılar. Geçen sene 13 görevli öğreticimiz vardı. Bu sene 12 fahri, 7’de kadrolu olmak  üzere toplam  19 öğreticimiz  Kur’an kurslarında   görev  yapacak.  Tabi bu Çermik için büyük bir kazanç.  Biz Çermik’e geldiğimizde kurs veren 4-5 öğretici görev yapıyordu. Şu an bir buçuk yıl içerisinde bu sayı 19 oldu. İnşallah  önümüzdeki yıl büyük köylere birer tane Kur’an kursu açma hayalimiz var.Tabi bu konularda muhtarların ve köylülerin hassas olması gerekiyor. ‘’  şeklinde konuştu.  ( Murat Yaman – İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir