• DOLAR 32.337
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2233.908
  • ...
İngiltere`de Irak Operasyonuna Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LONDRA - Savaş karşıtı "Stop The War Coalition" adlı grubun düzenlediği protestoda, yaklaşık 300 kişi yer aldı. "Irak`a saldırmayın" sloganı atan grup, yarın İngiliz Parlamentosundan geçmesi beklenen İngiltere`nin Irak`ta IŞİD`i hedef alan hava operasyonuna dahil olmasıyla ilgili önergeyi eleştirdi.

"Stop The War Coalition" adlı grubun üyesi Tansy Hoskins yaptığı açıklamada, "Irak`ın bombalanmasına 10 yıl önce karşıydım, bugün de karşıyım. Eğer Irak`ta 10 yıl süren bir savaştan IŞİD gibi bir grup ortaya çıkıyorsa 20 yıl sonra Irak`ta neler olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz?" dedi.

22 yaşındaki öğrenci Samuel Looney de Ortadoğu`da her ülkeye müdahale eden bir ülkede yaşamaktan yorulduğunu ifade ederek, askeri operasyonların hiçbir zaman faydası olmadığının görüldüğünü kaydetti. Bir diğer protestocu Katherine Connelly ise "Irak`a ilk saldırıldığında öğrenciydim. Siyasetçilerimizin bunu yeniden yapmak istediğine inanamıyorum. Demek ki geçmişten ders çıkarmadılar" diye konuştu.

İngiliz Parlamentosu bugün toplanarak, ülkenin Irak`taki IŞİD operasyonuna katılıp katılmaması gerektiğine ilişkin önergeyi oylayacak. Ülkedeki üç büyük siyasi partinin de destek verdiği önergenin yarın parlamentodan geçmesi bekleniyor.

İngiltere`nin, ABD`nin öncülüğünde yürütülen hava operasyonuna desteği, Esed rejimi tanınmadığı ve Suriye`den resmi bir talep gelmediği için Suriye`yi kapsamayacak. İngiltere ayrıca, Irak`a asker göndermeyecek. İngiltere`nin hava operasyonunun oylamanın hemen ardından başlaması ve kraliyet hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Güney Kıbrıs`taki İngiliz üssünü kullanması öngörülüyor.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir