• DOLAR 32.343
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2239.178
  • ...
Darbeci Sisi`nin Davet Edildiği Yemeği Boykot Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu`nun (BMGK) gerçekleştiği New York`ta, darbeye ve darbecilere karşı net bir tavır ortaya koydu.

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından verilen öğle yemeğinine katılmak üzere Türkevi`nden ayrılarak, BM binasına geçti. Ancak Erdoğan beklenilenden kısa sürede Türkevi`ne geri geldi.

Bu durum Erdoğan`ın Genel Kurul`da yapacağı konuşma için sırasını Türkevi`nde bekleyeceği şeklinde yorumlandı. Ancak daha sonra olayın öyle olmadığ anlaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemeğin "Ana masası"na davet edilmişti.

`DARBECİLERLE AYNI MASAYA OTURMAM`
Masada, yemeğin ev sahibi Ban Ki-moon`un yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, İspanya Kralı 6. Felipe, Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Ürdün Kralı Abdullah bin Hüseyin yer alıyordu. Ancak o masaya Mısır`ın darbe ile görev başına gelen ve Türkiye ilişkilerin durmasına neden olan Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi de davet edilmişti.
Erdoğan ile Sisi`nin arasına Zuma oturtulmuştu. Erdoğan, durumu öğrenince yemeğe katılmama kararı aldı. Darbe ve darbecilere karşı tavrının net olduğunu söyleyen Erdoğan, ilkelerine ters hareket etmeyeceğini ve darbeci Sisi ile aynı masaya oturmayacağını söyledi. Erdoğan, bu kararın ardından yemeğe katılmadı ve Türkevi`ne geri döndü.

DARBECİLERİ KIZDIRDI!
Mısır Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklama ile BM Genel Kurulu`ndaki konuşmasını kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, ``Mısırlılar olarak açıklamaları kızgınlıkla dinledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın konuşması yalan ve iftiralar içeriyor, bu en hafif ifadeyle Mısır halkının 30 Haziran`da (2013) ortaya koyduğu iradesini hafife almayı ve ipotek koymayı temsil ediyor`` denildi.

Sabah

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir