• DOLAR 32.337
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.797
  • ...
Yermuk`taki İnsanlar Susuzluktan Ölümle Karşı Karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM: Suriye`de, daha önce rejimin kuşatması nedeniyle açlıktan ölümlerin yaşandığı başkent Şam`ın güneyindeki Yermuk Mülteci Kampı`nda, bu kez susuzluktan dolayı ölüm tehlikesinin baş gösterdiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan yerel aktivist Rami es-Seyid, Esed güçlerinin, uzun süredir kuşatma altında tuttuğu kampta, suyu kestiğini belirtti.

"Rejim güçleri, 18 gün önce bölgenin içme suyu şebekesini kapattı" diyen Seyid, susuzluk nedeniyle yeni bir insani krizin yaşandığını, bunun yanı sıra temizlik ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekildiğini söyledi.

Daha önce bölgeye gelen insani yardımların engellendiğini ve açlıktan ölümlerin yaşandığını hatırlatan Seyid, "İnsani yardımlar bölgeye bir şekilde ulaştırıldı ancak bu kez kamptaki 20 bin kişi susuzluktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya. Haceru`l-Esved`e de iki aydır su verilemiyor" diye konuştu.

Halkın, yardım kuruluşlarının dağıttığı suyla hayatta kalma mücadelesi verdiğini anlatan Seyid, susuzluk nedeniyle bazı ihtiyaçların kirli suyla giderildiğini, bu sebeple hastalıkların baş gösterdiğini kaydetti.

israil`in uyguladığı baskı ve zulüm nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Filistinli mülteciler için 1957`de kurulan Yermuk Mülteci Kampı, süreç içerisinde yarım milyonu bulan nüfusuyla Ortadoğu`nun en büyük kamplarından biri haline gelmişti.

Suriye`deki iç savaş öncesi 160 bin mültecinin kaldığı Şam yakınlarındaki kamptan 140 bin kişi çatışmalar nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı.

Silahlı muhalif grupların bölgeye gelmesi nedeniyle Suriye rejiminin kuşatması altında mahsur kalan mültecilerden bazıları açlık nedeniyle hayatlarını kaybetmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir