• DOLAR 32.341
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2241.802
  • ...
Bingöl'e 2 Zazaca Öğretmeni atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Yaşayan Diller ve Lehçeler Bölümü adı altında seçmeli ders  olarak okullarda okutulan Zazaca bölümü için Türkiye genelinde ayrılan 3 kontenjandan ikisinin Bingöl'e verildiğini bildirdi.


Sarı, yaptığı açıklamada,  Milli Eğitim Bakanlığı'nca bu yıl ilk defa, Yaşayan Diller ve Lehçeler Bölümü altında seçmeli olarak okullarda okutulan Zazaca için kontenjan ayrıldığını belirterek, Zazaca dersi için Bingöl'e 2 öğretmen atamasının yapıldığını ifade etti.


Talim Terbiye Kurulu'nca belirlenen müfredat doğrultusunda 5'inci, 6'ncı ve 7'inci sınıflarda okuyan öğrencilerin, eğitim öğretim yılı boyunca haftada 2 saat tercih ettikleri derste eğitim görme imkânının olduğunu belirten Sarı, "Çocuklar kendi dillerini, yaşadıkları bölgede konuşulan Zazaca'yı iyi öğrenmek için talepte bulunuyor. Devletimiz de, bu talebi karşılayarak, Eylül 2014 atama döneminde Türkiye genelinde ataması yapılan 3 Zazaca öğretmen'den biri İstanbul'a, ikisini de Bingöl'e gönderdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, ataması yapılan Zazaca öğretmenlerden birini Merkez Milli Eğitim Vakfı Öğretmen Serkan Akyaz Ortaokuluna, diğerini de Solhan Yatılı Bölge Ortaokulunda görevlendirdik. İleriki dönemlerde Zazaca dilini tercih eden öğrenci sayısının artması durumunda, Bakanlığımız’dan Zazaca öğretmeni atanması hususunda talepte bulunacağız."ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir